Дани Валверду заяви, че тренировките на Григор Димитров с водача

...
Дани Валверду заяви, че тренировките на Григор Димитров с водача
Коментари Харесай

Валверду: Тренировките с Надал много помогнаха на Григор

Дани Валверду съобщи, че тренировките на Григор Димитров с лидера в международната класация и 16-кратен първенец в шампионатите от Големия шлем Рафаел Надал (Испания) са помогнали доста за израстването на българина.

Валверду влезе в щаба на Димитров пред юли предходната година, когато хасковлията беше 36-и в света и беше в неприятна серия от загуби, а малко повече от година по-късно той към този момент е одобрен състезател от топ 10.

" Григор израсна доста на корта и отвън него. За това помогнаха и тренировките с Рафаел Надал ", разяснява персоналният треньор на българина. Димитров изкара едноседмични занимания с Надал в Майорка в средата на юли тази година, което двамата направиха още веднъж и през идващия месец.

" Това даде му опция да запознае персонално с същински човек и с неговия нрав. Той видя по какъв начин Рафа се държи на корта и изключително отвън него. Това беше една от аргументите да решим да изкараме малко време с Надал. Имам положителни другарски връзки с него и имах вяра, че всяка минута, която Григор прекара с него, ще му помогне освен като тенисист, само че и като човек. Той наблюдава деликатно персоналния му живот. А да имаш опция да научиш нещо от човек като Рафа е доста значимо ", сподели още Валверду.

Por la jornada 1 del Grupo Pete Sampras del Torneo de Maestros 2017, el bulgaro Grigor Dimitrov derrotó por 6-3, 5-7 y 7-5 al austriaco Dominic Thiem
@ATPWorldTour_ES pic.twitter.com/IqGC4sexMk
— Zona Deportes Py (@zonadeportespy) November 14, 2017
" Когато започвахме да работим дружно, първата цел беше да създадем тениса приоритет за Григор. Позволявахме си някои занимателни неща отвън корта, само че постоянно бяхме дружно. Опитвахме се да създадем положителна атмосфера. За да играеш добре, не може да мислиш за друго ", добави той.

2017 година е най-силната в кариерата на българина. Той завоюва първата си купа от сериите " Мастърс ", когато победи в Синсинати през август, две още два трофея в София и в Бризбейн, игра полуфинал в съревнование от Големия шлем в Австралия, а през тази седмица за първи път взе участие във финалния шампионат на осемте най-хубави за сезона в Лондон, където през вчерашния ден започва с победа.

Димитров сега заема рекордното в кариерата си шесто място в международната класация, само че може даже да се изкачи до третата позиция при купа в английската столица в края на седмицата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР