Данъчната кампания по събиране на местните данъци и такси за

...
Данъчната кампания по събиране на местните данъци и такси за
Коментари Харесай

Започва данъчната кампания в община Банско

Данъчната акция по събиране на локалните налози и такси за 2023 година стартира на 09.01.2023 година Плащанията могат да се правят както в брой на касите на отдел „ Приходи ” към Община Банско, по този начин и по банков път, посредством пощенски запис, виртуален ПОС терминал и на касите на Изи пей.

Призоваваме данъчно задължените лица да се възползват от опцията за възнаграждение онлайн, което може да се извърши посредством дебитна или кредитна карта на уеб страницата на Община Банско. За задачата е нужен ПИК код на Национална агенция за приходите или номер на документ, подаден в отдел „ Приходи ”.

Данъчно задължените лица могат да се възползват от 5 % отстъпка, в случай че платят цялостния размер на налозите си в период до 30 април тази година. По закон, за налог върху недвижимите парцели, налог върху транспортните средства и такса битови боклуци се дължи първа вноска до 30 юни и втора вноска до 31 октомври.

След приключване на тези периоди се начисляват лихви за просрочие.
Плащането на патентния налог е в периоди: до 30 януари - първо тримесечие, 30 април - второ тримесечие, 31 юли - трето тримесечие и 31 октомври - четвърто тримесечие.

Ако подадете декларацията до 31 януари на настоящата година и в същия период заплатите цялостния размер на патентния налог, избран според заявените условия, ползвате 5 % отстъпка.
Туристическият налог за обектите се внася до 15-то число на месеца, идващ месеца, през който са осъществени нощувките.

Годишните заявления за облагане с туристически налог се подават до 31 януари.

Данъкът върху таксиметров транспорт на пасажери се внася преди издаването на позволение.
Всички данъчно задължени лица, живущи на територията на селата в Община Банско, могат да заплащат своите отговорности за локалните налози и такси в кметството на обитаемото място през интервала 01.02.2023 година до 30.04.2023 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР