Дали отравянето на Скрипал е предупреждение на Кремъл към западните

...
Дали отравянето на Скрипал е предупреждение на Кремъл към западните
Коментари Харесай

„Гардиън“: Отравянето на Скрипал е покушение, одобрено и организирано от Русия

Дали отравянето на Скрипал е предизвестие на Кремъл към западните шпионски организации , пита се през днешния ден лондонският " Гардиън " във връзка мистериозното нахлуване в неделя против някогашния руски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка.
 Сергей Скрипал БГНЕС

Според вестника има доктрина, съгласно която съветската страна нападна предатели , с цел да показва риска от обвързване със западни разследващи организации. А огромният въпрос от покушението в град Солсбъри е моментът на демонстративното му осъществяване. Предположенията, че това може да е тактичност за продобиване на гласове две седмици преди президентските избори в Русия са неубедителни, Владимир Путин сигурно ще бъде избран отново.
 Сергей Скрипал БГНЕС
Мнозина руснаци са патриотично настроени и одобряват новата нападателна външна политика на Кремъл , само че надали убийството на някогашен разузнавач, за който малко на брой са чували, ще провокира национално вдъхновение, написа изданието.
 Сергей Скрипал БГНЕС
По-вероятно е това да е възпиращ ход, който цели да подсети на съветските сътрудници на оперативна работа за евентуалния риск от съдействие със западни служби, продължава " Гардиън ". Всяка година съветски топразузнавачи приказват за а ктивни опити на Централно разузнавателно управление на САЩ и други западни организации да вербуват руснаци . Част от тази агитация е за вътрешна приложимост, само че няма подозрение, че западните шпионски централи са дейни в Русия.

По-нататък в коментара си вестникът напомня, че през януари двама изтъкнати съветски специалисти по кибернетична сигурност бяха задържани и упрекнати в съдействие с Централно разузнавателно управление на САЩ и съгласно някои този случай е обвързван с изказванията за хакерски атаки против изборите в Съединени американски щати. За разлика от руско време, в този момент има по-малко учредения за прекосяване в другия лагер по идеологически аргументи, тъй като западните централи могат да предложат финансови тласъци . А съветски медии писаха, че на процеса против Скрипал съветската прокуратура е твърдяла, че той е вербуван против пари.
 Сергей Скрипал БГНЕС
Но въпреки всичко е извънредно, да се нападат шпиони, откакто те са били пуснати на независимост в резултат на замяна сред разследващи централи, написа лондонското издание. То цитира специалист, съгласно който е допустимо Скрипал да е осъден, тъй като " към момента работи за английското или друго западно разузнаване, а не е просто пенсионер " .

" Гардиън " признава, че доста покушения против руснаци в чужбина са част от финансови войни и не са поръчани безусловно от Кремъл (като образци са посочени убийствата на банкера Герман Горбунцов в Лондон през 2012 г и на съветския народен представител Денис Вороненков в Киев предходната година). Обаче нападението против Сергей Скрипал по-вероятно спада към категорията на покушения, утвърдени и проведени от съветската страна , заключава английският вестник " Гардиън ".

Многотиражният таблоид " Дейли мейл " установи, че Англия може да вини сама себе си за " гангстерите на Путин " по нейните улици. Сергей Скрипал и щерка му са в сериозно положение в болница и казусът към момента е затулен в загадка, само че едно е несъмнено - че Владимир Путин има намерение да укрепи позициите си вкъщи, като сее ужас и раздори на Запада.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР