Дългоочакваният ремонт на Карловско шосе стартира на 21 май (събота).

...
Дългоочакваният ремонт на Карловско шосе стартира на 21 май (събота).
Коментари Харесай

Започват основен ремонт на 2,5 км от Карловско шосе до АМ „Тракия“

Дългоочакваният ремонт на Карловско шосе започва на 21 май (събота). Това стана ясно след срещата на кмета Здравко Димитров с изпълнителния шеф на компанията реализатор „ Европейски пътища “ Маргарита Попиванова.

Строително-ремонтните действия ще са на два стадия, като крайният период за привършване на обекта е 31 юли. Тази събота работата стартира в източното платно в посока от табелата за завършек на Пловдив до пътния възел с автомагистрала „ Тракия “. Движението на пътни транспортни средства ще се прави в двете посоки в западното платно.

По гледище на Община Пловдив ремонтът е включен в годишната стратегия на АПИ, защото правата от близо 2,5 километра е част от републиканската пътна мрежа. Пътят сега е в доста неприятно положение. Затова е наложителна цялостна рехабилитация. Предвижда се цялостно възобновяване на пътната настилка, по-добро отводняване, нова маркировка и пътни знаци. Община Пловдив има желание да влага и в ново осветяване.

„ Поемаме ангажимент нашите екипи да работят с удължено работно време, в това число и в събота, с цел да приключим в къси периоди ремонта и да възстановим естественото придвижване по пътя “, съобщи изпълнителният шеф на „ Европейски пътища” Маргарита Попиванова пред кмета Здравко Димитров. Тя увери, че ще работят в тясно съдействие с общината и с Областното пътно ръководство, с цел да са оптимално ефикасни.

От Община Пловдив и компанията реализатор се надяват жителите да проявят схващане поради краткотрайното стеснение от ограничаване на придвижването при осъществяването на строително-ремонтните работи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР