Далеч не всички германци са във възторг от преминаващите през

...
Далеч не всички германци са във възторг от преминаващите през
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Германците са недоволни от американските военни колони по пътищата на страната

Далеч не всички германци са във екстаз от преминаващите през Източна Германия в посока към Русия американски военни автоколони, написа Deutsche Welle в обявата си „ Germans protest US military movements outside Berlin”. Изданието отбелязва, че някои немци излизат на антивоенен протест, с цел да покажат, че западът би трябвало да взема решение разногласията си с дипломация, а не с военни средства.



Около 2 хиляди броя американска бойна техника, събрани в 102 автоколони, в този момент пътуват по равната и сънна полупуста околност на Бранденбург към столицата на Полша, написа DW.

Тези машини по всяка възможност ще причинят неудобства на мнозина водачи доникъде на юни, обаче при започване на изтичащата седмица те към този момент се сблъскаха с митингите на опозицията към немските казарми близо до градчето Брюк. Демонстрациите са проведени от немската Лява партия.

Предислокацията е в границите на огромната интервенция на НАТО под кодовото име Altlantic Resolve, задачата на която е увеличаване на границата на Алианса в Източна Европа. Макар военната полезност на тези учения остава съмнителна поради превъзходството на съветските сили, тези маневри са считани за значим политически сигнал, който НАТО изпраща на своите по-малки членове.

Населението мъчително реагира на появяването на американските военни. Премиерът на провинция Бранденбург социалдемократът Дитмар Войдке декларирал по този мотив следното: „ Мисля, че в дълготрайна вероятност на нас с нищо няма да ни оказват помощ танковете, които вървят от двете страни на границата.”

Официалният представител на държавното управление на Бранденбург Флориан Енгелс се изразил по-дипломатично: „ Правителството на провинция Бранденбург напълно и изцяло поддържа НАТО. На нас обаче ни е необходим по-широк разговор с Москва. Това е верният път.”

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР