Да споделяш живота си с някого е едновременно радост, но

...
Да споделяш живота си с някого е едновременно радост, но
Коментари Харесай

12 неща, които правят щастливите двойки

Да споделяш живота си с някого е по едно и също време наслада, само че и предизвикателство. Голяма част от двойките се разделят или съжителстват, само че без да са щастливи, което единствено потвърждава, че сама по себе си любовта в никакъв случай не е задоволителна.

Ето какво вършат щастливите двойки. Трудно е да отговорите на всички критерии, само че учените споделят, че даже в случай че покривате единствено 3 от тях, за връзката ви има бъдеще.

1. Споделят най-малко едно занимание.

Колкото е значимо всеки от вас да има занимание, толкоз значимо е двамата да споделяте нещо общо – от спортуване до гледане на филми. Изберете нещо, което носи наслаждение и на двама ви, наречете си един ден, който да бъде отдаден на това. Така ще прекарате скъпо време дружно.

2. Уважават взаимно персоналното си пространство.

Щастливите двойки са извънредно близки, само че също по този начин знаят, че не би трябвало да прекрачват границата на персоналното пространство на другия. Даването на независимост е висша форма на обич.

3. Ходят дружно на почивки.

Не е належащо да бъдат скъпоструващи почивки по всякакви екзотични и далечни дестинации. Самата промяна на ситуацията ще ви се отрази освежаващо.

4. Не си лягат скарани.

Ако възникне проблем, постарайте се да го разрешите на момента. Не си премълчавайте, с цел да не таите у себе си яд. Ако говорите намерено за проблемите си, вие сте щастливци.

5. Казват си „ Обичам те! “ най-малко един път дневно.

Това може би звучи разумно, само че ще се изненадате какъв брой хора не споделят тези думи. Изразяването на любовта постоянно сближава и заздравява връзката.

6. Имат живот отвън връзката си.

Ако всеки от сътрудниците си има кариера, кръг от другари, това приказва добре за връзката ви. Колкото е значимо да споделяте неща дружно, толкоз е значимо и да вършиме нещо единствено за себе си.

7. Хранят се дружно.

Въпреки че евентуално имате друг работен график и не прекарвате по през целия ден дружно, постарайте се най-малко едно хранене дневно да споделите – най-често това е закуската или вечерята. Обядът може да бъде на крайник или в офиса.

8. Подкрепят взаимно фантазиите си.

Когато насърчавате упоритостите и фантазиите на колегата си, го карате да се усеща важен и обичан. Много е значимо да изразявате поддръжката си, да не омаловажавате фантазиите и задачите му, да се гордеете с него.

9. Имат си доверие и не се ревнуват.

Доверието е един от главните стълбове на хубавичко и пълноценна връзка. Ревността, въпреки да е сладка в дребни дози, може да бъде същински палач за връзката ви – изключително безпричинната и мощна ревнивост.

10. Израствате дружно като персони.

Понякога се случва по този начин, че единият сътрудник се развива (професионално например), а другият стои на едно място – това постоянно се оказва пречка и скапва връзката. Най-добре е, когато споделяте обща визия за бъдещето, само че всеки израства по собствен метод и в същото време дружно с колегата си.

11. Поделят си домакинските отговорности.

Не можете да очаквате единствено единият от двамата да прави цялата работа у дома. Това си е сигурна рецепта за битова злополука. Добре е да поделяте отговорностите си – готвене, почистване, пазар, пране, нареждане и така нататък Постарайте се някои неща да вършите дружно – готвенето и чистенето да вземем за пример е отлична опция да прекарате време дружно.

12. Ценят дребните жестове.

Големите жестове са вълнуващи и сантиментални, само че е значимо да цените и дребните. Например да попитате колегата си дали да му донесете нещо от кухнята, когато отивате натам, или извършите закуска за двама, или му извършите масаж на краката след тежък ден. Важно е в тези дребни жестове да откриете любовта, нежността и грижата на колегата си и да бъдете признателни за тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР