Да спазваме традицията за сух януари не означава непременно да

...
Да спазваме традицията за сух януари не означава непременно да
Коментари Харесай

Коктейлът, който и децата пият

Да съблюдаваме традицията за " изсъхнал януари " не значи безусловно да се лишаваме от коктейли. Единственото изискване е в тях да няма алкохол. За благополучие съществуват задоволително разновидности на безалкохолни коктейли, които могат да спасят всеки трезвеник от " обичания " му въпрос: " А ти за какво не пиеш? "
Прочетете още
Ако ни следва излизане на бар с другари, ето една концепция за пиво, което можем да си поръчаме без възприятие за виновност, че нарушаваме разпоредбите на " сухия януари " и което надали има барман, който да не може да направи. Все отново, става дума за безалкохолния коктейл, който се счита, че е първият фиктивен въобще. Затова и нищо чудно, че е и може би най-популярният в света.

Става дума за Shirley Temple, който носи името на актрисата Шърли Темпъл. Тя става известна още през 30-те години на предишния век, още като дете и като се изключи че взе участие във филми и телевизионни излъчвания, кариерата ѝ я свързва и с музиката и танците. По-късно пък Шърли става посланик и дипломат на Съединени американски щати.
   View this post on Instagram   

Друго любопитно към историята на безалкохолния коктейл е, че самата Шърли Темпъл твърди, че той е изработен за първи път в ресторант Brown Derby в Лос Анджелис. Други заведения обаче също претендират за произхода на напитката, написа Liquor.

Дори и този въпрос да е противоречив обаче, в едно можем да сме сигурни - Shirley Temple е освежаващо сладко-кисело прелъщение в чаша. Освен това приготвянето му надали може да бъде по-лесно. Ето по какъв начин става по рецептата на Delish.
   View this post on Instagram   

Какво ни би трябвало
лед150 мл сода с усет на лимон / лаймсокът от ½ лайм20 мл гренадинкоктейлна череша 
Какво ги вършим

В чаша с лед сипваме първо содата и сока от лайм, след това прибавяме гренадина. Поднасяме гарниран с коктейлна череша.

 

 

Източник:lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР