Да се въведе норматив от средно 1 минута предлага евродепутатътПетиция

...
Да се въведе норматив от средно 1 минута предлага евродепутатътПетиция
Коментари Харесай

Андрей Новаков внесе петиция за по-бърза обработка на камионите на Дунав мост

Да се вкара норматив от приблизително 1 минута предлага евродепутатът

Петиция с близо 45 000 подписа за въвеждане на норматив от приблизително 1 минута за обработка на тежкотоварни коли на вътрешноевропейските граници, внесе евродепутатът Андрей Новаков.

Пред той съобщи, че чака до 2 месеца да се организира полемика в комисията по петиции, и по-късно въпросът да бъде издигнат и пред Европейската комисия.

Към момента обработката на един камион по границите с Румъния и Гърция е към 3 минути, напомни Андрей Новаков. Според него е въпрос на организация това време да се понижи до една минута.

Според евродепутата, няма механически спънки за един камион претрупан в Европейския съюз, с сложена пломба и прилежни документи, да не се знае от кое място за къде пътува, кой е водачът и с какъв товар още преди да е наближил граничния пункт.

Евродепутатът не вижда спънка да се реализира и концепцията за облекчение на граничния надзор сред България и Румъния, до момента в който двете страни чакат да влязат в " Шенген ".

Очаква се в края на годината испанското председателство да повдигне още веднъж въпроса за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР