Да се наредиш сред най-богатият 1% от населението в света

...
Да се наредиш сред най-богатият 1% от населението в света
Коментари Харесай

Колко трябва да си богат, за да се наредиш сред престижния 1% на най-заможните хора в света?

Да се наредиш измежду най-богатият 1% от популацията в света е изключително мъчно нещо, в случай че живееш в Монако. За тази цел са ти нужни активи в размер на най-малко 8 милиона $.

Това демонстрира ново проучване на специалистите от Knight Frank. В него те преглеждат по какъв начин варира сумата, нужна на човек, с цел да влезе в влиятелната група на така наречен 1% от популацията на света съгласно мястото, където живее.

Всъщност Монако е мястото в света, на което би трябвало да имаш активи в максимален размер, с цел да станеш част от тази група. Но това не е изненадващо, като се има поради, че в една от най-малките европейски страни, където един на всеки 29 души разполага с над 30 милиона $.

Веднага след нея, само че със доста по-малки суми, са Швейцария и Съединени американски щати със надлежно 5,1 милиона и 4,4 милиона $. След тях идва Сингапур с нужен най-малко от 2,9 милиона $.
 Снимка 520219
Източник:

Данните в проучването акцентират и задълбочилата се по време на пандемията разлика сред богатото и бедното население. Така минимумът за влизането в топ 1% за тези в Монако е съвсем 400 пъти по-голям от този в Кения, която е на последното място в класацията.

От Световната банка пресмятат, че 2 милиона души в Африка са изпаднали в беднотия вследствие на пандемията. В същото време топ 500 на най-богатите хора в света са забогатели с 1,8 трилиона $ през предходната година.
 Страните, в които богаташите се усилиха, с помощта на пандемията
Страните, в които богаташите се усилиха, с помощта на пандемията

Кои са те?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР