Когато чуем думата фермер, обикновено в съзнанието ни изниква образът

...
Когато чуем думата фермер, обикновено в съзнанието ни изниква образът
Коментари Харесай

8 много богати фермери

Когато чуем думата " фермер ", нормално в съзнанието ни изниква обликът на човек, който посвещава живота си на селското стопанство.

Някои фермери съумяват да реализират необикновен триумф в тази сложна неблагодарна област, което им разрешава даже да влязат в топа на най-богатите хора на планетата.

Благодарение на мащабите и нововъведенията някои фермери съумяват да завоюват милиарди долари приходи, трансформирайки се в модели на сполучлив бизнес в селскостопанския бранш.
 Снимка 574423
Хари Стайн

Хари Стайн е сполучлив предприемач и създател на най-голямата в света частна компания за отглеждане и произвеждане на семена Stine Seed.

Отгледан във плантация покрай Де Мойн, той стартира личен бизнес със семена през 60-те години.

Въпреки дислексията и леката форма на аутизъм, Хари има феноменална памет и математически качества. Благодарение на това той концентрира компанията върху основаването на най-генетично постоянните соеви хибриди.

Stine Seed към този момент е приет за международен водач в развъждането и производството на висококачествени семена.

Списание Forbes разгласи Хари Щайн за най-богатия човек в Айова през 2015 година с почти благосъстояние от 3,6 милиарда $.

Блеро Маги

Blairo Maggi е изтъкнат представител на фамилния агробизнес в Бразилия. Неговият път в тази област стартира още с раждането му, защото татко му Андре Маги основава най-голямата компания за соя в света, Andre Maggi Group.

През 2012 година оборотът на групата бе 3 милиарда $, което завоюва на Блеро място в листата на Forbes. В момента компанията сполучливо работи освен със соя, само че и в региона на торовете, силата, каучука и логистиката.

Въпреки обстоятелството, че след гибелта на Андре управлението на групата мина към брачната половинка му Лусия, Блейро към момента има 16% от акциите на тази диверсифицирана империя.

През 2002 година Блейро е определен за губернатор на щата Мато Гросо, един от водещите международни производители на соя. Сега той съставлява района в бразилския сенат. Така той сполучливо съчетава агробизнеса и публичните услуги.
 Снимка 457146
Източник:

Семейство Армер

Семейство Армър е една от най-успешните истории за триумф в агробизнеса в Нова Зеландия. Благодарение на активността си в млечното отглеждане на животни те се подреждат измежду първите най-богати поданици на страната.

Колин и Дейл Армър поставят основите на своята империя още през 90-те години, когато стартират да уголемяват фамилната плантация. Техният холдинг, Dairy Holdings, сега се прави оценка на 535 милиона $.

Групата от компании е най-големият състезател на пазара за млечни артикули в Нова Зеландия. Управлява 58 млечни ферми и обширни пасища на Южния остров.

Бизнесът на Armers се трансформира в процъфтяваща селскостопанска империя с помощта на поредното мащабиране и разширение на дейностите си през годините. Това е отличен образец за сполучливо развиване на фамилен бизнес.
 Снимка 547480
Източник:

Семейна плантация Перич

Историята на фамилна плантация Перич е ослепителен образец за сполучливото развиване на малко фамилно дружество в огромен агробизнес.

През 1951 година родителите на Тони и брат му основават дребна плантация от 25 крави в Австралия. Днес под ръководството на братята има млечна империя с над 2000 глави добитък.

Чрез поредно разширение фермата се трансформира в най-големия производител на мляко в страната. В същото време е добита земя в в West Wyalong и Trangie, за разширение развъждането на зърно и добитък.

Тони и брат му станаха образци за сполучливи аграрни бизнесмени, които развиха самодейността на родителите си в огромен мащаб. Техният нюх за бизнес и стратегически ходове извеждат дребната плантация на интернационално равнище, а фамилното положение се прави оценка на 750 милиона. Дългият път от 1951 година в този момент е ентусиазъм за доста фермери.

Лиу Йонхао

Лиу Йонхао (Liu Yonghao) е изтъкнат предприемач и един от най-богатите хора в Китай с чиста стойност на активите от 4,1 милиарда $. Започва кариерата си през 1982 година, когато той и братята му основават плантация за развъждане на пилета и пъдпъдъци.

За да започват плана, те трябваше да продадат колела и часовници, като по този метод събраха 120 $ начален капитал. С течение на времето бизнесът се разраства и се трансформира в огромна група от компании, Hope Group, опериращи във фуражната промишленост.

През 1992 година Hope Group става една от най-големите вериги за доставка на фуражи в Китай. През 1996 година братята разделят бизнеса. Liu Yonghao се заема с плана New Hope Group.

В момента компанията му е водещ състезател в земеделския бранш на страната. Освен това предприемачът развива областите на недвижимите парцели, химията и финансите. Така Liu Yonghao реализира забележителен триумф, започвайки от дребен фамилен бизнес.
 Снимка 381227
Източник:

Семейство Резников

Семейство Резник поставя основите на своя триумф в селското стопанство в края на 70-те години. Тогава Стюарт Ресник, откакто се ожени, взема решение да влага в огромно селскостопанско произвеждане в Калифорния.

В момента тяхната Wonderful Company ръководи 64 хиляди хектара земеделска земя, профилирана в развъждането на шамфъстък и бадеми. Тези култури обезпечават на семейство Резник по-голямата част от тяхното положение от 4,2 милиарда $.

Компанията влага в устойчиви технологии за основаване на устойчиви на суша сортове. Продуктовата гама включва ядки, цитрусови плодове и вода. Неговите артикули се употребяват от съвсем всеки втори гражданин на Съединени американски щати.

Така, в продължение на десетилетия целенасочена работа, семейство Резник съумява да трансформира дребна плантация в огромен селскостопански конгломерат.

Лю Йонгсин

Лю Йонгсин (Liu Yongxing) е един от най-ярките образци за триумф в селскостопанския бизнес.

В началото на 80-те години той и братята му основават дребна птицеферма и все още положението му, съгласно оценки на Forbes, надвишава 6,6 милиарда $.

След разделянето на фамилния бизнес при започване на 90-те години, Лю Йонгсин основава East Hope Group. Компанията се трансформира в главен състезател в региона на селското стопанство, недвижимите парцели и промишлеността.

Основната специализация е производството и продажбата на повече от 100 Лю Йонгсин, дружно с брат си Liu Yonghao, влязоха в листата на милиардерите. Това е ослепителен образец за сполучлив старт от дребна плантация и следващо огромно развиване на бизнес с помощта на неизменност и предприемачески гений.

Хауърд Бъфет

Хауърд Бъфет е сполучлив агробизнесмен и природозащитник, междинният наследник на известния американски милиардер Уорън Бъфет. Рано се насочва към селското стопанство, като напуща няколко образователни заведения. Сега Хауърд ръководи огромни ферми за царевица и соя в няколко щата.

В допълнение към фермите в Илинойс и Небраска, Бъфет управлява три пробни обекта в Аризона, Илинойс и Южна Африка. Участва интензивно в внедряването на новаторски технологии и екоинициативи.

Хауърд се гордее, че е построил сполучлив агробизнес без помощта на фамилното си положение. Нетното му персонално благосъстояние се прави оценка на 200 милиона $.

Бъфет служи като образец за бизнесмен, постигнал триумф посредством неизменност и нововъведения в селското стопанство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР