В последното развитие на Понци схемата OneCoin на стойност 4

...
В последното развитие на Понци схемата OneCoin на стойност 4
Коментари Харесай

Съучастничка на Ружа Игнатова беше осъдена на 4 години затвор за Понци схемата OneCoin

В последното развиване на Понци схемата OneCoin на стойност 4 милиарда $, ръководителят на отдела за правни въпроси и сходство на компанията за търговия с криптовалута Ирина Дилкинска беше наказана на четири години затвор в Съединените щати. 

Присъдата, която беше произнесена в сряда (3 април 2024 г.), последва признанието на Дилкинска за виновността по обвинявания в измами и пране на пари, повдигнати от американските федерални прокурори през ноември предходната година. Всяко от обвиняванията носи оптимално наказване от 5 години отнемане от независимост, което значи, че Дилкинска очакваше най-много 10 години затвор.

Молбата на 42-годишната българска гражданка да избегне пандиза и да се върне в родината си беше отхвърлена от американския арбитър.
 Измамени от Ружа Игнатова стартират дело в Лондон
Измамени от Ружа Игнатова стартират дело в Лондон

" Мишкон де Рея ", измежду чиито клиенти са принцеса Даяна и активистката срещу Брекзит Джина Милър, възнамерява групов иск

По време на делото окръжният арбитър на Съединените щати Едгардо Рамос уточни, че Дилкинска е " жена с огромен разсъдък, която е трябвало да знае " какви ще бъдат следствията от присъединяване й в лъжливата скица за криптовалута.

" Честно казано не разбирам какво й е попречило да напусне схемата ", добави съдията.

Според обвиняването Дилкинска е " изпрала " 110 милиона $ за многомилиардна крипто машинация посредством юридическо лице на Каймановите острови.

OneCoin се счита за най-голямата машинация с криптовалута, осъществявана в миналото, защото жертвите по целия свят са вложили над 4 милиарда $. Базирана в България, платформата работила като маркетингова скица на доста равнища, мамейки жертвите даже в най-отдалечените тихоокеански острови. Според наличните записи OneCoin е генерирал над 4 милиарда евро доходи от продажби сред четвъртото тримесечие на 2014 година и четвъртото тримесечие на 2016 година, спечелвайки над 2,7 милиарда евро облаги.
 Франк Шнайдер,
Шпионин и " дясна ръка " на Ружа Игнатова изчезна мистериозно във Франция

Главният проектант на крипто измамата OneCoin е бил под домакински арест

Ружа Игантова, известна още като " Криптокралицата ", беше основното настоящо лице зад огромната лъжлива скица. Тя обаче изчезна от общественото пространство през октомври 2017 година, откакто дойде в Гърция с пътнически полет от България.

Името й попадна в листата на десетте най-издирвани лица на ФБР, с премия от 100 000 $ за всяка информация, водеща до нейното арестуване. Освен това тя е в листата на най-търсените бегълци в Европа.

По-рано тази година Марк Скот, юрист, който изпра 400 милиона $ за OneCoin, беше наказан на 10 години затвор. Американските прокурори започнаха дейности против няколко други чиновници, свързани с лъжливата скица, в това число съоснователят й Карл Грийнууд, който беше наказан на 20 години затвор.
 История като тази на Ружа Игнатова: Сам Банкман-Фрайд може да лежи в пандиза до живот, в случай че в миналото го арестуват
История като тази на Ружа Игнатова: Сам Банкман-Фрайд може да лежи в пандиза до живот, в случай че в миналото го арестуват

Фактите приказват, че липсват минимум 8 милиарда $ средства на негови клиенти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР