Да открием себе си и да успеем в живота. Стремим

...
Да открием себе си и да успеем в живота. Стремим
Коментари Харесай

Да открием себе си: ключ към успех и богатство

Да открием себе си и да успеем в живота. Стремим ли се към това?

Петър Дънов споделя: „ Да познае човек себе си – това е нещо гениално. Като познае себе си, той ще знае по какъв начин да живее. “

Искаш да станеш публицист, художник, артист. Искаш да имаш добра работа, пари, благополучие.

Ако забравиш за страха си, ще постигнеш всичко.

Животът потвърждава, че в случай че познаваш себе си, в случай че, в случай че вярваш в себе си, ще постигнеш фантазиите си.

Често започваш да търсиш себе си, когато си изправен пред избор.

Душевното търсене идва тогава, когато би трябвало да вземеш решение.

Ако би трябвало да се разделиш с твоя обичан, започваш да размишляваш кой е бил прав и кой е сбъркал от вас двамата. Задълбочено разсъждаваш, искаш да решиш, задаваш си въпроси. Да откриеш себе си и да вземеш решение– това е задачата. Обръщаш се надълбоко към себе си. Решението не е елементарно. Да простиш ли, да си тръгнеш ли, нужна ли е тази стъпка? Само твоята душа може да те насочи коя посока да избереш. Ако се вслушаш в себе си, ще намериш правилния отговор.

Всеки се обръща надълбоко към душата си, когато е подложен на кръстопът.

Когато сте в сложна обстановка. Когато не може да решите по кой път да поемете и накъде ще ви изведе той. Само вашето самопознание ще ви донесе триумф и благосъстояние, ще ви помогне в сложен миг.

В подобен миг вие следвате принцип, прочут като душевно търсене (англ. soul-searching).

Самонаблюдавате се, самоизследвате се, самооценявате се.

В живота ви се постанова да търсите съвет, решение, посока и е добре да следвате рекомендациите на експертите във вашето душевно търсене.

Ето кои са 5 скъпи рекомендации по какъв начин да открием себе си:

Открий своите полезности

Определете тъкмо кои са вашите съществени полезности. Какви са моралните ви правила.

Вашите полезности се оформят в детството. Те се образуват на база на това, което вашите родители, семейство, другари и обществото са определили за скъпо и морално. Докажете, че тези полезности и сега са значими за вас. Докажете, че и в този момент вярвате в тези морални закони, другояче ще се окажете доста надалеч от себе си.

Изучавай себе си

Бъдете любопитни! Открийте какво тъкмо обичате и харесвате. Какъв метод на живот бихте избрали?

Бъдете любопитни към себе си. Най-често хората съжаляват, че не са били задоволително смели да живеят живот, правилни на себе си, а не живот, който дава отговор на упованията на другите. Бъдете повече себе си!

Медитирай

Медитирайте и водете дневник. Описвайте прекарвания и хрумвания. Тези принадлежности ще ви оказват помощ да запазите гледната си точка и да изследвате своите мисли и усеща. Ще може да се самонаблюдавате. Едновременно може да останете сами със себе си и да следите потока на вашите мисли.

 Да открием себе си: ключ към триумф и благосъстояние

Намери си преподавател

Как да открием себе си? Намерете си персонален треньор, с който да работите и с който се чувствате удобно. Нека той да е експерт в личностно израстване и да познава проучвателен способи.

Практикувай признателност

Започнете процедура на признателност. Това ще ви помогне да развиете вашето схващане за нещата, които смятате за значими. С процедура на признателност ще се избегнете нахлуване в моменти на самоанализ. Когато благодарите, ще постигнете стремежи триумф, благосъстояние и разцвет.

В живота има неограничени благоприятни условия за вашите фантазии и стремежи.

Много постоянно ви се желае да имате всичко и то незабавно, тук и в този момент. Но не всичко става с магическа пръчка и с едно тракване на пръсти. Не е толкоз елементарно.

Съветите на експертите са да не оставате дълго време обезверени и обезсърчени без решение и посока.

По-добре отделете време за себе си.

Забравете за неувереността и заживейте мечтания живот. Настройте се на вълните на своите съкровени стремежи, потребности, фантазии. Вслушайте се в своя глас. Душата ви ще бъде чута, в случай че се вгледате в себе си.

Да открием себе си – това е най-ценното за реализиране на триумф и благосъстояние в живота.

 Да открием себе си: ключ към триумф и благосъстояние

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР