Да, не бихте искали да си имате работа с него. Най-големият

...
Да, не бихте искали да си имате работа с него.
Най-големият
Коментари Харесай

Най-опасният крокодил

Да, не бихте желали да си имате работа с него.

Най-големият и най-агресивният крокодил в света е гребенестият (или още соленоводният) крокодил: името му идва от външния му тип - поради изглеждащите като шипове/назъбени гребени формирания по гърба му. Заедно с това той е и най-голямото влечуго на земята. Някои екземпляри могат да доближат до 7-8 метра на дължина и маса от цялостен звук!

Тези крокодили не са изключително претенциозни по отношение на плячката си – хранят се както с дребни раци и костенурки, по този начин и с много едри животни като биволи, кенгурута, маймуни, елени, акули, делфини, врани и други Често атакува и хора - годишно доста хора стават жертви на огромните влечуги (по публични данни по 2000 души годишно, въпреки че множеството случаи остават нерегистрирани). Основната виновност за нападенията на крокодилите над хора обаче в действителност е на самите хора, които непрестанно стесняват територията на крокодилите и това води до зачестяване на срещите сред хората и огромните влечуги.  

При лов на сухоземни животни крокодилът със светкавична експедитивност се изстрелва от водата, сграбчва жертвата си със здравите си челюсти и я замъква във водата, където я удавя.

Гребенестият крокодил е публикуван от Източна Индия, през Южна Азия до Австралия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР