Да бъде променен утвърденият месечен график за обема вода в

...
Да бъде променен утвърденият месечен график за обема вода в
Коментари Харесай

Областният управител на Перник иска промяна на утвърдения месечен график за обема на яз. „Студена“

Да бъде изменен наложеният месечен график за размера вода в язовир " Студена " з а април, са настояли в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) регионалният шеф на Перник Кирил Стоев, шефът на " ВиК " Борислав Иванов и националният представител Юлия Иванова.

Това оповестиха от Областната администрация. Ежегодно това е месецът, в който снеготопенето над язовира е интензивно. Взимайки поради и идните пролетни превалявания от " ВиК " -Перник са изпратили писмо до Министерство на околната среда и водите, в което се показва, че „ се постанова да се подхващат дейности по ограничение риска от залпови изпускания на язовира заради огромен приток и липса на свободен размер “.

Кирил Стоев е получил уверението на министъра, че заповедта ще бъде преразгледана и ще се работи превантивно, за да не бъдат провокирани наводнения по поречието на река Струма.

„ Всички си спомняме водната рецесия от преди две година, само че не можем да допуснем да се случи и противоположното. Важно е да действаме превантивно, тъй че да не бъде позволено злополучие и да се пази баланс в количеството, който да не рискува нито суша, нито наводняване “ , съобщи Кирил Стоев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР