© Fraport Още по темата Нощният ръст на София Градският

...
© Fraport Още по темата Нощният ръст на София Градският
Коментари Харесай

Летищата във Варна и Бургас очакват ръст на трафика от 10% и по осем нови авиокомпании

© Fraport Още по тематиката
Нощният растеж на София

Градският превоз след среднощ ще раздвижи живота в града, само че столицата още не е достигнала капацитета на огромните европейски нощни дестинации
13 апр 2018
Икономика след среднощ

Софийските клубове и питейни заведения оферират от ден на ден многообразие от алкохол и музика. Приходите порастват. Клиентите им обаче са едвам към 20 хиляди
13 апр 2018
Туристите в София: Уикенд резултат за стопанската система

Чужденците са привлечени от изобилието на заведения и преференциалните цени, а част от столичните питейни заведения и заведения за хранене се радват на по-висока посещаемост
13 апр 2018
Рекордни доходи в туризма през 2017 година - над 8 милиарда лева

Морските почивки преобладават, а нискотарифните полети и растежът в цените също водят до повече приходи
20 фев 2018
Летище София има растеж на пасажерите от над 30%

През 2017 година през аерогарата са минали съвсем шест милиона и половина души
25 яну 2018 Летищата във Варна и Бургас чакат растеж на трафика от 10% през 2018 година Това оповестиха от техния концесионер " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ".

В съпоставяне с първите 3 месеца на 2017 година, тази година за интервала януари-март трафикът на летище Бургас е повишен с 16.8%, а на летище Варна с 92.3%. Очакванията за 2018 година са летище Бургас за първи път да посрещне над 3 милиона пасажери, а тези на летище Варна да са над 2 милиона, оповестиха от сдружението

Към момента най-големите пазари за Варна и Бургас са Русия, Германия, Англия и Полша. Прогнозите сочат спадът на съветските туристи да продължи, а пасажерите от последните три страни да се усилят, като за полският пазар прогнозите са за растеж от 30%-40%. " Миналата година растежът за Полша бе 70% и е отлично тази година да забележим, че Ryanair Sun ще извършва чартърни полети до Варна и Бургас от редица полски градове ", разяснява Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ".

Ръст има и във връзка с новите линии и новите самолетни компании, които извършват полети до двете морски летища.

Нови линии и самолетни компании

За Варна концесионерът оповестява, че нараства търсенето от Англия, като Thomas Cook Airlines UK и TUI Airways започват летни полети до морската столица от няколко английски градове, в това число Бирмингам и Манчестър.

Освен Ryanair Sun, Thomas Cook и TUI Airways, има осем нови авиолинии за Варна. Това са Победа, SUNDAIR, Brussles Airlines, Transavia Airlines, Corendon Airlines Europe, SkyEurope Airlines Hungary, Wings of Lebanon и Aircompany Armenia. Новите дестинации от Варна са 6: Касел в Германия (SUNDAIR), Залцбург в Австрия (Bulgarian Air Charter), Бирмингам във Англия (Thomas Cook Airlines UK), Харстад в Норвегия (Thomas Cook Airlines Scandinavia), Лион във Франция (Travel Service) и Кайро в Египет (Bulgarian Air Charter).

За Бургас новите авиолинии също са осем. Ryanair, Аерофлот, Dart Airlines, Ryanair Sun, Blue Bird Airways, SкyEurope Airlines Hungary, Lufthansa и El Al Israel Airlines Ltd. Новите дестинации са 14: Мюнхен Меминген и Дюселдорф Везе в Германия (Ryanair), Милано Бергамо в Италия (Ryanair), Лвов в Украйна (Dart Airlines), Ротердам и Маастрихт в Холандия (Corendon Dutch Airlines), Лодз и Шимани в Полша (Enter Air & Small Planet Airlines), Лил във Франция (Small Planet Airlines), Йоребру и Норкьопинг в Швеция (BH Air), Вааса във Финландия (BH Air), Бейрут в Ливан (BH Air) и Техеран в Иран (BH Air).

Планове за уголемение
На летище Бургас концесионерът възнамерява някои разширения, които ще се случат през 2019 и 2020 година, съобщи Улрих Хеппе.

Плановете плануват да се разшири зоната за регистрация в Терминал 2, като ще има 12 спомагателни гишета за чекиране. Зоната за сигурност ще бъде актуализирана с спомагателни рентгенови машини. Ще бъде прибавена спомагателна комерсиална повърхност. Паркингът към терминала също ще бъде уголемен.

Отделно се рехабилитира и перона за обслужване на самолети и на двете летища. По този метод би трябвало да се усили потенциала и успеваемостта. Във Варна завършва и ремонтът на главната пътека за рулиране " Алфа ", с цел да може да поема по-големи самолети.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР