© Fakt24 Още по темата Балкански тигър или бутафория? Македонската

...
© Fakt24 Още по темата Балкански тигър или бутафория? Македонската
Коментари Харесай

Дал Бог интернет

© Fakt24 Още по тематиката
Балкански тигър или бутафория?

Македонската стопанска система задлъжнява прогресивно и харчи доста - от енергетика и туризъм, до скулптури и музеи
7 апр 2017
Бързият интернет и бавната страна

Пет години след неговото начало планът за бърз интернет до дребните общини към момента не е приключен
24 мар 2017
С един монумент обратно

Как се изпокарахме злокобно към статуята на цар Самуил
13 юни 2015
Паметник на нашето време

Как очите на кичозния цар Самуил ни демонстрират рентгенова фотография на България през 2015
9 юни 2015 Да! Имаме Wi-Fi! Слава Богу!

Тази смешка стана настояща в полските таблоиди откакто предходната седмица те оповестиха новината, че най-високата скулптура на Исус Христос в света, намираща се в град Свебоджин, популяризира интернет. Антените били сложени в короната на главата на Христос.

Скандалът се развихри в католическа Полша, откакто особено съоръжение в короната е било снимано от публицисти благодарение на дронове. Новината потегля от таблоида Fakt 24, като с изключение на на фотосите на короната от антени на Христос стъпва и на информация от анонимни източници.

Статуята, наподобяваща доста тази в Рио, беше осветена през 2010 година Тя е построена с пари от дарения и притегля голям брой поклоници.

Според неизвестен чиновник на интернет компания, представен от Fakt 24, енорийският духовник имал потребност от интернет за видеонаблюдение в епархията. Представител на интернет доставчика удостоверил, че предавателите са нужни за разпространяване на интернет, като височината на статуята е идеална и разрешава да бъдат покрити и околните села. Той отказал да разкрие детайлностите по контракта, който бил изцяло легален.

Църквата в началото дава отговор, че не знае нищо по тематиката с излъчващата корона на Христос - на въпросите на репортерите, които са се пробвали да схванат дали мястото на главата на сина Божи е удачно и законно да се отдава чартърен. И в случай че да, на каква цена.

Скандалът потегля нагоре, като след това от църковната конструкция, отговаряща за района, декларират, че инсталацията е система за мълниезащита, базирайки се на обяснението обещано пред тях от енорийския духовник.

Няколко дни по-късно следва нов поврат, като от църковната администрация оповестяват пред бизнес портала money.pl, че в началото са били подведени от локалния духовник, като се признава, че през 2016 година неговата енория е подписала контракт с компанията, предоставяща интернет. В подмяна на това енорията получава безвъзмезден образен мониторинг и достъп до широколентов интернет, който може да се употребява от туристите и поклонниците. Други облаги за църката нямало.

Разпоредено е инсталацията на главата на Христос да бъде отстранена до 10 май, защото може да е обидна, изключително за вярващите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР