Чуждестранните партньори на Украйна обещаха над 1,5 млрд. евро военна

...
Чуждестранните партньори на Украйна обещаха над 1,5 млрд. евро военна
Коментари Харесай

Украйна ще получи военна помощ за над 1,5 милиарда евро

Чуждестранните сътрудници на Украйна дадоха обещание над 1,5 милиарда евро военна помощ за Киев по време на срещата на върха на НАТО тази седмица, заяви министърът на защитата Олексий Резников, представен от Ройтерс.

" Срещите във Вилнюс бяха доста продуктивни ", написа Резников в " Туитър " след срещата в литовската столица. " Украйна ще получи над 1,5 милиарда евро военна помощ от интернационалните си сътрудници ", добави той. " Останете на линия. "

В туита на Резников се загатват седем страни, които са предложили пакети с военна помощ във Вилнюс, където украинският президент Володимир Зеленски организира редица срещи с задгранични водачи. Сред тях е пакет от 700 млн. евро помощ от Германия, който съгласно него включва 25 танка " Леопард " 1A5. Той приветства и пакетите с помощи от Франция, Англия, Нидерландия, Канада и Норвегия, както и от Австралия, която не е член на НАТО.

Във Вилнюс водачите от НАТО обявиха, че Украйна, която беше нападната от Русия, би трябвало да може да се причисли към военния алианс в даден миг в бъдеще, напомня Ройтерс. Те не насочиха незабавна покана, само че увериха Украйна в непоколебимата си поддръжка и поеха задължения да изпратят още военна помощ, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР