Чужденци продължават да продават имотите си в България, като това

...
Чужденци продължават да продават имотите си в България, като това
Коментари Харесай

Чужденците се отървават от имотите си у нас. Губим инвестиции в размер на 2,3 млн. евро само за тримесечие

Чужденци не престават да продават парцелите си в България, като това са главно съветски жители, демонстрират последните данни на Българска народна банка. Нетният поток от вложения на задгранични лица в недвижими парцели е негативен в размер на 9.9 млн. евро, включително негативен поток от 7.8 млн. евро за Русия, регистрира банката.

За съпоставяне за петте месеца на предходната година непознатите вложения в парцели бяха отрицателни  от 0.9 млн. евро. Само за първите три месеца на тази година чистият поток от вложения на задгранични лица в недвижими парцели беше негативен в размер на 2.3 млн. евро, при негативен чист поток от 0.3 млн. евро за януари – март 2021 година

Най-големите чисти позитивни потоци по директни вложения в страната за януари – май 2022 година са от Нидерландия (533 млн. евро), Белгия (180.2 млн. евро) и Австрия (114.3 млн. евро), а най-големите чисти негативни потоци са към Люксембург (54 млн. евро) и Германия (50.3 млн. евро).

Дяловият капитал (преведени/изтеглени парични и апортни вноски на нерезиденти в/от капитала и запасите на български сдружения, както и постъпления/плащания по покупко-продажби с недвижими парцели в страната) е позитивен и възлиза на 88 млн. евро за януари – май 2022 година Той е по-голям с 359 млн. евро от този за януари – май 2021 година, който е негативен в размер на 271 млн. евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР