Чудите ли се защо толкова много говорим за перфектна кожа?

...
Чудите ли се защо толкова много говорим за перфектна кожа?
Коментари Харесай

Две съставки, един резултат - красива кожа

Чудите ли се за какво толкоз доста приказваме за съвършена кожа? Защо поставяме всевъзможни старания да я хидратираме, подхраним, балансираме, освежим?

Не единствено от суетност и тъй като желаеме да наподобявам добре. Красивата кожа в действителност е хубавичко кожа. А за какво ни е здрава кожа, припомняме незабавно:

Кожата е най-големият орган в тялото и извършва значима защитна функционалност

За да си визиите по-добре структурата на кожата като преграда, дано я обрисуваме като тухлена стена: тухлите са безядрените кафези на роговия пласт, а сред тях са ситуирани междуклетъчните липиди на роговия пласт, който играе роля на междуклетъчен цимент, формиран от серамиди, свободни мастни киселини и холестерол в отношение 4:1:1.

Нашата стена има и предпазен пласт - микробиом. Това е пластът бактерии на повърхността на кожата, които могат да доближат до 1 кг от тежестта ни. При разрушение на епидермалната преграда се отделят субстанции, които дават сигнали на имунната ни система.

Отключват се възпалителни признаци на разрушена защитна функционалност на кожата. Това нейно положение я прави доста по-уязвима на достъпа на алергени, бактерии, вируси.

Сухата кожа боли

Когато се наруши салдото на структурата на нашата тухлена стена, по нея зейват пукнатини и цепнатини. Иначе казано - кожата страда. Усещанията може да са леки като обтягане и лек сърбеж или по-сериозни като мъчителни нацепвания и формиране на рани.

Когато кожната преграда е нарушена, в нея доста по-лесно навлизат болестотворни организми, като в това време кожата не може да задържи в себе си потребните субстанции, които я поддържат здрава.

 Eucerin

Как да се оправим със сухата кожа?

За да върнем салдото на кожата (нали помните - тухлената стена), би трябвало да се уверим, че ѝ даваме задоволително “строителен материал ”, с който да попълни пукнатините. Имаме потребност от серамиди (тухлички) и урея (хидратиращ и спояващ тухличките цимент).

Откриваме ги не на рафтовете в магазина за строителни материали, несъмнено, а в аптеката, в продуктите на Eucerin от серията Urea RepairPLIS - измиваща пяна и лосион за тяло.

за лице и тяло с мирис, нежно и дейно почиства кожата без да я изсушава. Оставя чувство за мекост и гладкост. Разработена е за ежедневна приложимост върху суха, доста суха, загрубяла и раздразнена кожа.

 iStock/Getty Images

С неповторима композиция от хидратиращи съставки - Урея и други NMF (естествени хидратиращи фактори), тя е лека и нежна към кожата и почиства без потребност от разтриване. Дерматологично потвърдено почиства нежно и дейно и защищава кожата от в допълнение изсушаване.

След като кожата е внимателно почистена, има потребност от изобилна хидратация и възобновяване с помощта на с 5% урея.

Той съдържа звездната композиция урея, серамиди и други естествени хидратиращи фактори, които задържат вода и възвръщат естествената защитна преграда на кожата, с цел да предотвратят спомагателна загуба на хидратация.

Формулата обезпечава както неотложно облекчение и интензивна, дълготрайна хидратация, като забавя появяването на сухота и груба повърхнина на кожата с до 48 часа.

 Eucerin

Използвани в композиция, двата продукта възвръщат бариерната функционалност на кожата и тя още веднъж е здрава, еластична и красива.

Продуктите са с лек мирис. Ароматът е успокоителен и с противовъзпалителни свойства, особено създаден за доста добра резултатност и търпимост от сухата кожа. Не съдържа алергени и сенсибилизиращи свойства, прави грижата за сухата кожа по-приятна и я трансформира в обред за грижа за себе си.

 

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР