Русия е напреднала на 10 км от границата с Украйна

...
Русия е напреднала на 10 км от границата с Украйна
Коментари Харесай

Русия е напреднала на 10 км към Харков, казва Украйна

Русия е напреднала на 10 км от границата с Украйна към град Харков, сподели Киев, само че добави, че нейните лични сили са „ нормализирали “ офанзивата на Кремъл, когато е почнал солиден контраудар с дрон.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че съветските сили са достигнали първата от трите отбранителни линии, защитаващи втория по величина град в Украйна след едноседмична атака, само че уточни, че напредването към този момент е блокирано.

„ Днес нашите отбранителни сили стабилизираха руснаците там, където се намират “, сподели Зеленски след посещаване в Харков в четвъртък. „ Най-дълбоката точка на техния прогрес е 10 км. “

Град Харков, на към 35 км от границата, беше обект на нова съветска атака, която частично има за цел да извлече запаси от източната област Донецк, която Москва неведнъж е заявявал, че желае да превземе.

„ Разбираме, че предстоят тежки борби и врагът се готви за това “, сподели военачалник Александър Сирски, висш главнокомандващ на Украйна, добавяйки, че Русия до момента се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР