Ако сте попаднали на тази статия и сте решили да

...
Ако сте попаднали на тази статия и сте решили да
Коментари Харесай

Колко куфара ти трябват за Париж

Ако сте попаднали на тази публикация и сте решили да я прочетете, евентуално ви следва пътешестване до Париж или пък някой ден планирате да посетите градa на светлините и любовта и желаете да сте готови какво да очаквате. Вие сте на вярното място, тъй като в днешната публикация ще засегнем значимите стъпки при подготовката на багажа ви за едно пътешестване до френската столица.

Сигурно се чудите какъв брой неща да вземете и в какъв брой тъкмо куфара да ги разпределите. Няма повсеместен отговор на този въпрос. Зависи от продължителността на вашето пътешестване и стила ви на пакетиране. Като цяло един междинен до огромен куфар би трябвало да е задоволителен за малко пътешестване до Париж (1-2 седмици).

 r iStock

Въпреки това, в случай че планирате по-дълъг престой, може да имате потребност от два куфара. Винаги е добра концепция да ревизирате разпоредбите за багаж на самолетната компания, с която ще летите, с цел да видите какъв брой куфара имате право да носите със себе си. 

Опаковането на багаж за международно пътешестване може да бъде комплицирано, изключително в случай че не сте го правили преди или е минало известно време от последното ви пътешестване. Затова ще ви дадем няколко потребни съвета по-долу, които ще облекчат стреса, когато става въпрос за пакетиране на багажа за пътуване в Париж, а това на собствен ред ще ви помогне да си прекарате ужасно!

И по този начин, ето какво да сложим в багажа си, когато се подготвяме за пътешестване до Париж. Включихме в късия ни лист 5 неща, които туристите обикновено забравят да вземат със себе си, за което по-късно съжаляват. 

1. Малка раница

 r iStock

Не вземайте огромна чанта за пътуването си до Париж! Не забравяйте, че на влизане във всеки музей, монумент на културата или въобще туристическо място ще би трябвало да я отворите, а от време на време даже да я изпразните.

Вместо това изберете дребна раница, която е комфортна и лесна за носене и където можете да поставите всичко належащо за пътуването си в Париж: бутилка вода, вашите документи, вашия фотоапарат и чадър.

По този метод няма да имате обемиста чанта, с цел да се тревожите за цялото пътешестване и ще спестите малко време от инспекциите за сигурност.

Съвет: Внимавайте с раницата си, изключително в градския превоз и се пазете от джебчии.

2. Чадър

 r iStock

Париж е прелестен, само че времето му… е, това е друга история! Така че даже и да посетите града през лятото, може да има малко дъжд.

Ето за какво, в случай че желаете да изглеждате добре на фотосите си и в случай че несъмнено не желаете да мокрите красивите си облекла и да ходите през целия ден подгизнали до кожа, помислете дали да вземете чадър  Заложете на малък сгъваем чадър, който лесно можете да приберете в багажа ви.

3. Пуловер или яке

 r iStock

В Париж постоянно би трябвало да обръщате внимание на времето! Дори в случай че е лято и прогнозата за времето споделя, че ще бъде 35 градуса следобяд, не забравяйте, че вечерите може да са по-студени, тъй че в случай че желаете да се насладите на вечерни разходки в града, не забравяйте да си облечете нещо по-топло.

Изберете съгласно сезона, нещо леко за лятото, нещо по-дебело за есента и пролетта. Ако сте в града през зимата, тогава не ви би трябвало просто пуловер, а огромно палто и всичко, което идва с него: шал, ръкавици, шапка и други

В Париж зимата е студена… Наистина студена!

4. Спортни обувки или просто комфортни обувки

 r iStock

В Париж има толкоз доста неща за разглеждане, паркове за разходки, музеи за посещаване и така нататък, че би било тъпо да си неуспехите пътуването си поради чифт високи токчета, които са безусловно несъответствуващи за дълго ходене из града. Оставете токчетата вкъщи и вземете маратонките си, с цел да опознаете Париж.

Пътеките към Айфеловата кула не са в чудесно положение, изключително когато вали, тъй че внимавайте къде стъпвате. Посещението на Монмартър пък може да бъде изтощително, изключително заради броя на стълбите, тъй че с цел да избегнете ненужната отмалялост, просто изберете обувките си съгласно проектите си за деня.

5. Бутилка за вода за многократна приложимост

 r iStock

Във Франция, както и в доста други страни в Европа, напитките може да са малко скъпи, тъй че в случай че желаете да спестите пари, постоянно носете със себе си бутилка за вода за многократна приложимост.

В града сигурно ще намерите места за наливане на вода, изключително в публичните градини и покрай огромните забележителности.

Не се тормозете, можете да намерите питейна вода съвсем на всички места в Париж, тъй че бъдете екологични и използвайте наново бутилката си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР