Чудили ли сте се някога кой лъже повече - дали

...
Чудили ли сте се някога кой лъже повече - дали
Коментари Харесай

Експерт посочи: Кой лъже повече - мъжете или жените?

Чудили ли сте се в миналото кой лъже повече - дали мъжете или пък дамите? Най-вероятно всеки би показал противоположния пол, а не би си признал, че в дадени обстановки изрича обилни или дребни неистини.

Психотерапевтът Димитрина Митрева гостува в ефира на “На кафе ” по NOVA и разнищи истините и митовете по тематиката.

 неистина iStock

,,Лъжите са си част от нас още от момента на нашето раждане, даже доста от преди този момент. В момента, в който езикът стартира да съществува, в действителност се ражда и лъжата. То е неизбежно. Част от човешката еволюция е ” , разяснява тя.

Според нея мъжете са тези, които лъжат по-често от дамите - два пъти повече. Освен това техните неистини са недоизмислени и не задоволително прецизни.

,,Най-голямата неистина, която изричаме всеки ден е, че се усещаме добре ” , добави тя.

Тя твърди, че дамите лъжем по-добре, тъй като имаме тази дарба да разпределяме психологичната сила и да се фокусираме на доста фронтове по едно и също време , защото просто по този начин е структуриран нашият мозък.

,,Това несъмнено никога не значи, че мъжете са по-глупави. Просто те имат друга мощ и тя е по-скоро да се концентрират към едно или две неща. Освен това дамите доста постоянно лъжат, да вземем за пример, от алтруизъм, с цел да не обидят някого, с цел да не се почувстват той зле. Благородни неистини ” , добави Митрева.

 неистина iStock

Психотерапевтът означи, че дамите доста постоянно лъжат за възрастта си и за килограмите си. Тя разяснява другите патологични положения, свързани с лъжците.

,,Митоманията е нещо доста забавно. При нея хората лъжат непрекъснато. Лъжата им е метод на живот. Просто това е част от тяхната персона и от тяхното действие във всяка една сфера. Те лъжат както за реализиране на цели, операция, да бъдат харесани, да се бележит, да се почувстват значими, значими, за пари. Така обаче лъжат и просто ей по този начин за някакви простички неща, тъй като лъжата е толкоз втъкана в тяхната персона ” , добави Димитрина.

Според нея има и други, които обаче лъжат единствено когато имат изгода. Те доста си наподобяват с митоманите, само че това положение се назовава фантастична псевдология. Тези хора измислят невероятни истории. Те са доста харизматични, завладяващи, забавни, постоянно са леко на ръба на парадокса.

Психотерапевтът разкри и някои способи, посредством които да разберем, че даден човек не ни споделя истината, както и други любопитности за лъжата. Вижте това във видеото нагоре.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР