Чрез въвеждането на новата апаратура ще се избегнат всички тези

...
Чрез въвеждането на новата апаратура ще се избегнат всички тези
Коментари Харесай

С уникална апаратура прецизират операциите на млечната жлеза в Бургас


Чрез въвеждането на новата инсталация ще се избегнат всички тези нежелани последствия.

Това ще бъде реализирано, като бъде въведен интраоперативен гама-детектор. Този уред се употребява по време на интервенция, като пресъздава сентинелните (стражеви) лимфни възли, наранени от метастазите и се отстраняват единствено засегнатите. По този метод не се нарушава оттичането на лимфата и приемането на лимфедем.

Методът за работа включва инжектирането на радиофармацевтика Технеций 99. Той е с доста ниска интензивност и безопасен за пациента, околоните и медицинския личен състав.

Организацията на оперативния развой може да се извърши по два метода, по избор на пациента. Първият вид е инжектирането на радиофармацевтика Технеций 99 да се извърши сутринта в деня преди интервенцията. След това се организира динамична сцинтиграфия за 15 минути, проследяващ лимфния поток и следваща статична такава. Засегнатите лимфни възли се маркират върху кожата. След към 5-6 часа от това проучване се прави оперативната намеса, като по време на интервенцията с гама-детектора се виждат сентинелните възли и се отстраняват единствено те.

Вторият вид е двудневен, като на първия ден се инжектира радиофармацевтика Технеций 99 в следобедните часове, в деня преди интервенцията. Провежда се сцинтиграфията по горепосочения метод и на идващия ден се прави оперативната намеса под контрола на гама-детекторната сонда.

В България това е вторият сходен уред, същият ще бъде употребен и при меланома и при карцином на женската полова система.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР