Човек трябва да мисли и после да говори Човек трябва

...
Човек трябва да мисли и после да говори Човек трябва
Коментари Харесай

Мика Зайкова пита кабинета: Като се отказвате от договора с „Газпром”, имате ли други?

Човек би трябвало да мисли и след това да приказва
„ Човек би трябвало да мисли и след това да приказва ” –с тези думи стартира присъединяване си по Българска национална телевизия икономистът Мика Зайкова по овод новината, че държавното управление няма да договаря за нов контракт с „ Газпром ”.

„ Значи, отхвърлят се от контракта с руснаците, с „ Газпром ”... Е, аз ви запитвам, като се отказвате от контракта с руснаците, имате ли други контракти, които да обезпечат тази газ, тъй като 3 милиарда употребяваме, от които две трети са от тях? Второ, имат ли път, по който да я докарат тази газ? Трето, какъв брой това ще ни коства? Като се откажем от газта, кой ще ни даде 43 % от петрола? Кой ще ни даде метали? Кой ще ни даде зърно? ”, попита в предаването Мика Зайкова.

Според нея страната би трябвало да откри в точния момент различни снабдители на продуктите, които до момента сме внасяли от Русия и да контракти търпими цени. В противоположен случай се чакат банкрути на предприятия.

„ Кой ги би през устата да го кажат през март? Ние имаме запаси, само че за тях трябват пари и време. Ние ще вършим акумулатори – с какво ще ги пълнят тези акумулатори? ”, съобщи икономистът.

„ Трай си, не желая да тревожа хората, но да разгласят 9 месеца преди контракта не е добре ”, сподели тя.

„ Искам да ви кажа, че инфлация по-малка от 25%-30%, аз не мога да чакам. Още повече, че при тази обстановка и наша неопитност, тя ще пораства и в случай че някой мисли, че веднага юни месец ще стартира да пада, не съм съгласна, тъй като няма никакви предпоставки главните запаси - стратегическите артикули, с изключение на енергийните, да паднат. Второ - виждате, че продуктовите цени порастват. Има далавера - да, само че има и аргументи да порастват ”, съобщи в предаването Мика Зайкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР