Човек прекарва почти целия си буден и съзнателен ден на

...
Човек прекарва почти целия си буден и съзнателен ден на
Коментари Харесай

Изборът на университет е съдбовно решение: попитайте родителите

Човек прекарва съвсем целия си безсънен и умишлен ден на работа. Ето за какво изборът на специалност е едно от най-важните решения, които вземаме през житейския си път.

То е предшествано от не по-малко съдбоносен избор – този на университет. Добре определеното висше образователно заведение е ключът освен към сполучлива професионална, само че и житейска реализация.

Бъдещите студенти, преди малко прекрачили прага на пълнолетието, постоянно разчитат на помощта на родителите си - що се касае до селекцията на университет.
Университет у нас или в чужбина?
Първата алтернатива пред фамилията е дали висшето образователно заведение да е на родна земя или отвън страната.

Факт е, че през последните години от ден на ден завършващи междинното си обучение избират да останат у нас. На тяхно разположение са 50 упълномощени висши учебни заведения – университети, академии и колежи.

Само едно от тях обаче съчетава българските и отвъдокеански обичаи във висшето обучение - Американският университет в България.

Разполагащ с най-модерния студентски комплекс на Балканите, АУБ към този момент 30 години поддържа високо качество на образованието и образува водачи и визионери в района.
 Вижте рейтинга
Американският университет в България е измежду водещите в формалния рейтинг на университетите в България – както в основните дисциплини, по този начин и по индикатори, свързани с услугите, ориентирани към студентите.

От съществуването на рейтинговата система у нас АУБ заема призови места в:

Администрация и ръководство
Обществени връзки и осведомителни наукиПолитически наукиИкономикаИнформатика и компютърни наукиЛетящ старт
Завършилите Американския университет в България студенти получават двойна диплома* – за Европейски Съюз и Съединени американски щати, която отваря доста порти към блестяща кариера. 99.8% от възпитаниците биват наети на работа незабавно след дипломиране или не престават образованието си в по-висока академична степен.

Възпитаниците на АУБ са над 5 000, като измежду техните работодатели се подреждат Microsoft, CNN, bTV, Българска народна банка, Организация на обединените нации, Световната банка и Министерския съвет на Република България.
Широка платформа за реализация
Автентичната американска система Liberal Arts е от решаващо значение за триумфа на университета и възпитаниците му, защото предлага допустимо най-широка платформа за бъдеща професионална реализация.

Студентите могат да учат две специалности по едно и също време или една компетентност и една подспециалност. В допълнение, могат да заявят сферата си на обучение до края на втората година.

Така не добре насочените могат да тестват силите си в разнообразни области и да създадат най-хубавия избор по отношение на личните си дадености. Разгледайте всички специалности .
 Практика, процедура и отново процедура
Академичният състав на АУБ е от преподаватели от близо 20 националности, приключили някои от най-престижните университети в света, като Харвард, Принстън и Кеймбридж.

Университетът поддържа тесни връзки с бизнеса, който постоянно отваря порти за студенти-стажанти.

Други основни преимущества на Американския университет в България са:
Практически метод в обучениетоМалки групиМодерни аудиторииПреподаватели в ролята на менториВъзможности за стипендии
Всяка година АУБ дава към 5 млн. $ за стипендии и финансова поддръжка на най-хубавите студенти. Това разрешава 95% от първокурсниците през есента на 2022 година да получат финансова поддръжка от университета.

Фондът за стипендии „ Анна Чапрашикова “ подкрепя учащите да продължат образованието си м магистърски или докторски стратегии в най-хубавите 20 университета в Съединени американски щати, измежду които Харвард, Йейл, Станфорд и Принстън.
Пълноценен студентски живот
Модерният кампус на АУБ в спокойния и безоблачен Благоевград разполага с удобни общежития, оборудвани аудитории и най-голямата англоезична университетска библиотека на Балканите.

Динамичната образователна и извънучебна среда, съжителството със студенти от над 40 националности в най-авангардния академични комплекс на Балканите и опциите за студентска подвижност в Европа и Съединени американски щати вършат АУБ неповторимо място.

Висшето образователно заведение практикува деен продан на студенти с над 300 висши учебни заведения в Европа и оттатък океана.

12 ноември: Ден на отворените порти

За да се запознаете от първа ръка с изискванията в АУБ и да усетите неповторимия дух на университета, .

Регистрацията за вашата аудиенция е безвъзмездна, като можете да посетите лекции, да се срещнете с представители на отдела по банкет на студенти, както и със самите студенти.   

*Двойна акредитация от New England Commission of Higher Education (NECHE) в Съединени американски щати и от българската Национална организация за оценяване и акредитация.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР