Служебният премиер Димитър Главчев ще съдейства за разкрива не училище

...
Служебният премиер Димитър Главчев ще съдейства за разкрива не училище
Коментари Харесай

Димитър Главчев ще съдейства за откриване на училище към Главното мюфтийство в София

Служебният министър председател Димитър Главчев ще спомага за разкрива не учебно заведение към  Главното мюфтийство в София. Това оповестяват от Министерския съвет. 

На 9 май се е провела среща сред Главчев и основния мюфтия Мустафа Хаджи. На нея също са участвали и служебният министър на образованието Галин Цоков и основният секретар на изповеданието Джелал Фаик.

На срещата министър председателят и основният мюфтия са обсъдили действието на трите духовни учебни заведения към Главното мюфтийство в Момчиловград, Шумен и Русе. Д-р Хаджи е споделил с премиера по какъв начин се реализира образованието на децата в тях и съчетаването на светското с духовното обучение.

По този мотив Мустафа Хаджи е подчертал, че са подадени документи в МОН за откриване на нова просветителна институция в София. Главчев е уверил, че могат да разчитат на поддръжка на страната за оптимално бързи административни периоди и процедури.

Главчев и Хаджи са разискали и опцията за акредитиране на Висшия ислямски институт като висше учебно заведение по Закона за висшето обучение. От своя страна Галин Цоков е обяснил какви са условията и стъпките за осъществяване на законовите разпореждания, с цел да може ислямският институт да стане висше учебно заведение.
 Пеевски даде обещание цялостна поддръжка на Главното мюфтийство
Пеевски даде обещание цялостна поддръжка на Главното мюфтийство

Той се ангажира да обезпечи и обезпечи работата на Главно мюфтийство посредством Закона за държавния бюджет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР