Членството на България в Европейския съюз отвори нови възможности пред

...
Членството на България в Европейския съюз отвори нови възможности пред
Коментари Харесай

Западните Балкани и ЕС обсъдиха кметът и експерти от Съвета на Европа

Членството на България в Европейския съюз отвори нови благоприятни условия пред градовете ни. От 2007-ма година страната ни е част от Европейски Съюз и през този над десетгодишен интервал смяната на Пловдив се случи пред очите ми. Като част от локалното ръководство и кмет втори мандат имам опцията да вземам участие директно в смяната на града. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев на среща тази заран с специалисти от Съвета на Европейския съюз - COELA " Разширяване и страни, договарящи за участие " и COWEB " Западни Балкани ". 

По време на диалозите в Дома на културата бяха разисквани процедурите и стратегиите в Европейски Съюз и на проблематиката на прилежащите ни страни, които още не са членове на Евросъюза, в това число инфраструктура, опция за съгласуваност в другите области - обучение, цифрова, междуобщинска, районно съдействие, капиталов климат.

Пловдив е от най-бързоразвиващите се български градове. Над 70 хиляди са заетите в областта на производството, а над милиард и половина евро са вложенията в района през последните 10 години. През последните години се опитваме да развиваме IT промишлеността, което дава опция да запазим младежите тук, съобщи кметът Иван Тотев. Той осведоми, че в града има над 40 000 студенти, които се образоват в 9 висши учебни заведения.

Подчертан бе фактът, че Пловдив е най-старият жив град в Европа и през 2019-та година ще бъде Европейска столица на културата. Гостите, които са от през вчерашния ден под тепетата, имаха опцията да прегледат главните забележителности и да се срещнат с културно-историческото ни завещание. 50-членната делегация е в България за присъединяване в конференция в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР