Членовете на Съвета за сигурност на ООН в петък потвърдиха

...
Членовете на Съвета за сигурност на ООН в петък потвърдиха
Коментари Харесай

Съветът за сигурност подкрепи мира в Колумбия

Членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в петък потвърдиха цялостната си и единомислеща поддръжка за мирния развой в Колумбия и подчертаха смисъла на оправянето с несигурността в страната.

В изказване за пресата, 15-членният съвет също акцентира значимостта на обезпечаването на цялостното използване на мирното съглашение от 2016 година

Членовете на съвета споделиха, че приветстват по-нататъшния прогрес в цялостното използване на мирното съглашение, в това число посредством доста развиване на цялостната промяна в селските региони.

В изказването членовете повториха, че " оправянето с несигурността остава жизненоважно за консолидирането на мира в Колумбия ".
 Дисиденти от ФАРК оповестиха помирение в Колумбия
Дисиденти от ФАРК оповестиха помирение в Колумбия

Те отхвърлиха да сложат оръжие преди 6 години, когато бе реализирано съглашението

Те показаха, че утвърждението и използването на обществена политика за разтрошаване на противозаконни въоръжени групировки и незаконни организации ще бъде забележителна стъпка към понижаване на насилието.

Те приветстваха известието от колумбийското държавно управление за шестмесечно преустановяване на огъня с въоръжени групи и се надяваха, че неговото осъществяване ще способства за всеобхватния мир в страната.

Членовете на съвета са решени да продължат да работят в тясно съдействие с Колумбия, с цел да поддържат цялостното използване на мирното съглашение, както и поддържаха спомагателните старания на Мисията на Организация на обединените нации за инспекция в Колумбия.
 Групировка в Колумбия разгласи коледно помирение
Групировка в Колумбия разгласи коледно помирение

Като жест към управляващите, с които договаря

Припомняме, че договарянията сред държавното управление и " Армия за национално избавление " имат за цел да сложат завършек на ролята на бунтовническата група във вътрешния спор в Колумбия, който продължава съвсем шест десетилетия и е виновен за гибелта на минимум 450 000 души сред 1985 година и 2018 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР