Членовете на ЕП ще обсъдят актуалното състояние на преговорите между

...
Членовете на ЕП ще обсъдят актуалното състояние на преговорите между
Коментари Харесай

Евродепутатите обсъждат напредъка на Унгария по отношение на опасенията на ЕК

Членовете на Екологичен потенциал ще обсъдят настоящото положение на договарянията сред Комисията и Унгария, свързани със отбраната на бюджета на Европейски Съюз и проекта за възобновяване и резистентност.

На 18 септември 2022 година Комисията предложи  за Унгария, базирайки се на опасения, свързани с корупцията и публичните поръчки, откакто през април бе задействан  срещу Унгария.

Унгария показа 17 коригиращи ограничения в отговор на опасенията на Комисията. Комисията назова ограниченията „ стъпка в вярната посока “ и даде на Унгария период до 19 ноември да покаже забележителен прогрес в използването на тези ограничения. След това Комисията ще направи повторна оценка на обстановката преди предстоящото решение на Съвета за използване на механизма за обвързване с върховенството на закона в Унгария.

През май 2021 година Унгария показа първичното си предложение за проект за възобновяване и резистентност, в което изиска единствено безплатно финансиране, само че Комисията не го одобри заради опасения, свързани с корупцията и проблемите в правосъдната система. През пролетта на 2022 година унгарското държавно управление разшири настояването си, като включи и заеми, и показа нов проект, който Комисията към момента не е одобрила.
Дебатът ще се организира в понеделник следобяд, незабавно след откриването на пленарното съвещание.
Резолюцията ще бъде гласувана в четвъртък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР