Членовете на БСП няма да участват в евентуално ново служебно

...
Членовете на БСП няма да участват в евентуално ново служебно
Коментари Харесай

Нинова: Членовете на БСП няма да участват в евентуално ново служебно правителство

Членовете на Българска социалистическа партия няма да вземат участие в вероятно ново служебно държавно управление. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

Националният съвет на Българска социалистическа партия удостовери решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на коалиция " Българска социалистическа партия за България " за преустановяване на договарянията с ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление с първия изследователски мандат, разгласи Нинова. 

" С 98 гласа “За " и единствено 2 срещу взехме четири решения. Първото е, че Националният съвет препотвърди решението на парламентарната група и изпълнителното бюро да приключи договарянията с ГЕРБ за кабинет с първия мандат. Второ  - разпорежда на парламентарната група да гласоподава срещу кабинет, препоръчан от Мария Габриел. Трето – да участваме в диалозите, когато  бъдем поканени, за кабинет с втори и трети мандат. Четвърто – при неспособност да се образува постоянно държавно управление и се наложи нов длъжностен кабинет на президента Румен Радев – членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него ", уточни тя на брифинг пред публицисти.

За пример Корнелия Нинова даде оферти бюджет от служебния кабинет, който замразявал обществените надбавки.

" Или пък служебното държавно управление изнася оръжие за Украйна “, сподели тя.

Тя уточни, че конституционно държавно управление нищо не й говорело на нея и правото: " Христо Иванов говори за промени в конституцията, само че не чуваме нищо съответно. Да изяснят какво оферират и тогава ще приказваме “, сподели тя.

По думите й Бойко Борисов допуснал неточност, че предложил ярка политическа персонално за министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР