Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ ще помогнат

...
Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ ще помогнат
Коментари Харесай

БХРА в готовност да помогне на здравната система. Какво ще им плати държавата - не е ясно

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ ще оказват помощ на здравната система посредством даване на 3500 хотелски кревати, които да се употребяват за карантиниране и уединяване на хора, както и за настаняване на близки на заболели с COVID-19, оповестиха от организацията.
" Дано се стигне до допустими условия за двете страни, с което да се подкрепи съществено здравната ни система по места ", се показва в писмо на БХРА до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, подписано от ръководителя на организацията Георги Щерев, оповестява Дарик.

Това е готовността, която е оповестена след направените бързи изследвания, като се чака броят им да се усили. Кои тъкмо места за настаняване ще се включат ще стане известно, откакто от здравното министерство уточнят на какви санитарни условия би трябвало да дават отговор " карантинните хотели ", каква ще бъде организацията на активността, както и какви ще са изискванията за финансиране на тази активност, показват от БХРА.

Към момента най-вече кревати са изразили подготвеност да дават хотелиерите от курорта " Златни пясъци " - 1000 кревати. В София хотелиери са подготвени да пригодят в помощ на здравната система 300 кревати. Още 200 кревати са в подготвеност да бъдат отделени за тази цел в региона на Каварна. В Банско, Варна, региона към " Златни пясъци " и " Св.св. Константин и Елена " ще се отделят по 150 кревати. По 100 кревати се оферират във Велико Търново, Велинград, Приморско и Шумен. В Силистра има подготвеност за 80 кревати, в Русе и Девин - по 50 кревати, а в Ямбол и Хасково - по 30 кревати.

Готовност са изявили и членове на БХРА от други обитаеми места. " В диалози с ръководителите на нашите районни структури се откри, че в доста от обитаемоте места леглата в лечебните заведения са изчерпани ", се споделя още в писмото до Николова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР