Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за проблем в СУ Софроний Врачански

...
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за проблем в СУ Софроний Врачански
Коментари Харесай

Читател: Сотаджии гонят и тероризират бременни жени и майки с деца

Читател на Plovdiv24.bg алармира за проблем в СУ " Софроний Врачански " в пловдивския регион " Тракия ". Ето какво сподели:

" Здравейте! В учебно заведение " Софроний Врачански " в Пловдив се случват невиждани неща! СОТ си разрешава да гони и тероризира бременни дами, майки с деца и играещи футбол, по измежду бял ден!

В същото време всекидневно учебният двор се трансформира в паркинг за коли на частна футболна академия, които коли всекидневно заплашват детски животи и унищожават инфраструктурата в учебният двор! За да играят в учебният двор децата от региона би трябвало да заплащат 60 лева.на час за държавно оборудване, отдадено безплатно на частна школа!

Децата от региона на учебно заведение " Софроний Врачански " няма къде да играят с изключение на в учебният двор, от който шефа ги прогонва, с цел да може да върти бизнес и спекулация.

Моля, елате на следващия ден заран до стола на учебният двор с цел да видите и снимате какво се случва, редица коли разрушават и заплашват, съществено е! В същото време частен СОТ гони деца и майки, които не вършат нищо неправилно! "

Свързахме се с шефа на СУ " Софроний Врачански " Пенко Рисков. Ето отговора:

" Като шеф нося отговорност освен за учениците, а и за имуществото. Дворът е заключен, тъй като се притеснявам да не стане някаква пакост - към този момент два пъти съм викал коли за спешна помощ и полиция поради произшествия с потърпевши. В почивните дни дворът е опикан и оакан. Въпреки че е заключено, хората се трансферират през оградата, с цел да минат косо и да си спестят 100 метра. Това е нецивилизовано държание. 

Преди две години направихме детска площадка и вложихме в нея 17 000 лв. лични средства. Сега е унищожена, има изкъртени детайли. Влагат се ужасно доста пари, а не се пази. 

Миналата година беше построена спортна площадка за 35 000 лева за футбол на дребни малки врати, волейбол и баскетбол. Цялата повърхност от 600 кв. м. е с противоударно покритие.

Хората се нервират, тъй като спортните площадки се стопанисват от компании след извоюван конкурс, разгласен от общината. Когато има надпревари на юношеския футболен тим в събота и неделя, наемателят ме известява и отваряме част от двора, за 10-15 коли, тъй като към учебното заведение няма къде да спрат. 

Лошото е, че в региона има 4 площадки за кучета и нито една за децата ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР