Чистенето на риба било за Никулден, било за някой друг

...
Чистенето на риба било за Никулден, било за някой друг
Коментари Харесай

Ето правилния начин как се чисти риба

Чистенето на риба било за Никулден, било за някой различен празник или в елементарен делник постоянно е било едно от най-досадните отговорности. Битката с рибата в кухнята нормално лишава доста време, а последствията са пагубни – люспи из цялата кухня и изнервена стопанка.

Във видеото можете да видите един неповторим способ, който можете да приложите още на следващия ден, когато българските трапези ще бъдат отрупани с вкусни шарани. Сами ще се убедите какъв брой е просто и Никулден ще се трансформира в ария! Хубаво е да се снабдите с първокласен шаран от тестван лицензиран търговец. Най-добрият вид е да си купите жива риба, докарана от български разплодник. Ако шаранът не е по джоба ви, традицията разрешава да се сготви и друга риба – толстолоб да вземем за пример или таранка.

Така хем ще подкрепим българския производител, хем ще дадем отпор на огромните търговски вериги – в последните дни те безусловно ни заливат с предложения на вакуумирани шарани, а цената „ инцидентно “ е идентична на всички места.

След като си купите хубава пресна риба, просто изгледайте клипчето и пристъпете към готвене по обичаната си рецепта.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР