Четвърта поредна победа за България в Златната лига. Женският ни

...
Четвърта поредна победа за България в Златната лига. Женският ни
Коментари Харесай

Четвърта категорична победа за България в Златната лига

Четвърта поредна победа за България в Златната лига. Женският ни народен тим се оправи и с Украйна с 3:0 (25:23, 25:20, 25:12) и по този начин продължава да бъде безапелационен водач в предварителната си група без изгубен гейм досега.

Срещата стартира равностойно, само че след първото по-дълго разиграване и сполучлива офанзива на Мирослава Паскова, България излезе напред в резултата с 4:2. Последваха мощни минути за гостите и три следващи точки за 4:5.
Снимка: CEV
" Лъвиците " демонстрираха добра игра в отбрана, а Паскова бе безгрешна по правата - 9:8. Двата отбора се следваха компактно, без да разрешават на противника да вземе даже най-малък задатък. Момичетата на Иван Петков обаче бяха по-концентрирани в решителните последни точки, а капитанът Елица Василева се възползва от шанса си и затвори гейма още при първата опция за 25:23.

Втората част още веднъж започва равностойно, само че последователно българките подвигнаха темпото и излязоха напред в резултата с три точки - 8:5. Украинките, водени от българския треньор Владимир Орлов, се възползваха от леко разколебаване в нашите редици и взеха преимущество от 11:10, преди дуелът още веднъж да продължи точка за точка.
Снимка: CEV
В средата на гейма " лъвиците " демонстрираха непоклатимост на сервис, блокадата също работеше добре, а това докара до преднина от пет точки - най-голямата от началото на мача, което принуди треньора на гостите да вземе спиране. И след него обаче родните волейболистки, възползвайки се от серията на Паскова на сервис, не изпуснаха самодейността, увеличавайки още задатъка си до 23:14. Без напрежение българките завоюваха частта с 25:21.
Снимка: CEV
Още при започване на третия гейм девойките на Иван Петков се откъснаха напред с 5:2. Страхотна обсада на Нася Димитрова направи преднината още по-впечатляваща - 12:5. Разликата продължи да се повишава - 15:7 след прелестно пусната топка от разпределителката Лора Китипова. Веднага по-късно Китипова бе сменена от Петя Баракова, а рокадата бе ознаменувана със страхотна композиция през центъра с Христина Вучкова за 17:7. В последна сметка отборът ни си подпечата безапелационния триумф с 25:12.

Най-резултатна за България бе Мирослава Паскова с 15 точки, а Христина Вучкова добави 11. За Украйна над всички бе Карина Денисова с 14.
Снимка: CEV
В неделя в директна борба за второто място в групата ще играят тимовете на Украйна и Словакия. Срещата в зала " Колодрума " е от 17:30 ч. и ще бъде излъчена онлайн по RING, Voyo.bg, както и гратис и без регистрация на уеб страницата ни btvnovinite.bg.

Като хазаин България си подсигурява присъединяване във финалната четвoрка в Русе на 19 и 20 юни. Всички мачове ще бъдат излъчени още веднъж по RING, Voyo.bg, както и на btvnovinite.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР