Четирима души загинаха днес при пожар в голяма болница в

...
Четирима души загинаха днес при пожар в голяма болница в
Коментари Харесай

Пожар в румънска болница погуби четирима пациенти

Четирима души починаха през днешния ден при пожар в огромна болница в Румъния, лекуваща пациенти с COVID-19, заяви БНР, базирайки се на AFP.

Трима от пациентите в болница „ Матей Балш” в Букурещ са открити мъртви, а четвъртият е умрял макар опитите да бъде реанимиран, заяви държавният секретар на Министерството на вътрешните работи Раед Арафат. Пожарът е избухнал на приземния етаж тази заран към 5:00 часа.

Засегнати са четири отделения, а 102-ма пациенти са евакуирани и трансферирани в други лечебни заведения. Подобна покруса в Румъния имаше и през ноември, когато 10 заболели от COVID-19 починаха при пожар в интензивното поделение на болница в северния град Пятра Нямц. Още петима починаха по-късно от получените рани.

Главният прокурор подреди следствие на нещастието, за който здравното министерство допусна, че може да е провокирано от късо съединяване. Румъния, чието население е 19 милиона, е измежду най-бедните страни в Европейски Съюз и се пробва да се оправя с пандемията от COVID-19 със остаряла здравна система, в която липсва задоволително личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР