Четирима души са настанени в Центъра за временно настаняване в

...
Четирима души са настанени в Центъра за временно настаняване в
Коментари Харесай

Център в Стара Загора предлага храна, топлина и занимания за останали без подслон

Четирима души са настанени в Центъра за краткотрайно настаняване в Стара Загора. В момента няма други искащи лица, които да бъдат подслонени.

Директорът на институцията Мария Милушева разясни пред БНР, че потенциалът на центъра е 10 души . От началото на зимния сезон по думите ѝ са минали най-малко 20 души.

Хората, които търсят заслон в центъра, от дълго време не са на пазара на труда, нямат обществени контакти и идват в безпомощно положение , огромна част от тях и без персонални документи, разказа обстановката Милушева.

„ Те получават топла храна – закуска, обяд, вечеря. Имат опция за занимания – с изключение на телевизия, имат прелестна библиотека. Има също по този начин опция за физически занимания: тенис на маса. С тях се занимават обществен служащ и психолог, които непрестанно беседват с тях , с цел да могат да бъдат подкрепени в разнообразни обстановки от живота, които ще им предстоят, като изоставен центъра. “

Нуждаещите се лица имат право да обитават от три до шест месеца .

Центърът за настаняване работи взаимно с Дирекция „ Социално подкрепяне “ и Бюрото по заетостта, с цел да се търси подобаваща работа за останалите без заслон.

„ И вероятно излизайки от центъра, да могат да си намерят жилище и да водят независим живот. “

Центърът за краткотрайно настаняване в Стара Загора съществува от 6 години.

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР