Четири пети от хората смятат, че бизнесът следва да предприеме

...
Четири пети от хората смятат, че бизнесът следва да предприеме
Коментари Харесай

Edelman Trust Barometer: 80% от хората очакват бизнесът да защити служителите и местните общности от COVID-19

Четири пети от хората считат, че бизнесът следва да предприеме ограничения, с цел да отбрани чиновниците на техните работни места и да ограничи опцията от разпространяване на вируса в локалните общности. Това демонстрират резултатите от изключителното издание на световното изследване за доверието Edelman Trust Barometer във връзка пандемията от COVID-19. То беше извършено сред 6 и 10 март 2020 година измежду 10 000 респонденти в Германия, Франция, Италия, Англия, Бразилия, Южна Корея, Япония, Канада, Съединени американски щати и ЮАР.

Седемдесет и девет % от чиновниците чакат работодателите да приспособяват оперативния развой по отношение на актуалните опасности от ковид. Сред посочените от тях ограничения са отдалечена работа, ограничение на работните срещи и на директния контакт, приготовление на проекти за реакция в изключителни обстановки и възбрана на бизнес пътуванията. Според 73% от заетите бизнесът следва да промени политиките към чиновниците си като даде опция на хората със признаци или от рискови групи да не идват на работа.

“Проучването демонстрира доверие в работодателите. Близо две трети от чиновниците имат вяра, че техният шеф ще реагира дейно и отговорно на пандемията от COVID-19. Преобладаваща част от заетите одобряват фирмите, в които работят, и като благонадежден източник на информация. В актуалната обстановка е значимо бизнесът да отговори на тези упования като вземе ограничения за предотвратяване на своите чиновници, клиенти и обществото като цяло, приспособява оперативната си активност и дава навреме надеждна информация. От значително значение е да бъдат подкрепени и напъните на институциите за справяне с тази спешна обстановка. Свидетели сме, че доста компании по света схващат тази своя отговорност “, разяснява Илияна Александрова, шеф на ПР организация AMI Communications, която е представител на Edelman за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР