Четири български националки ще играят в италианския хандбален шампионат, който

...
Четири български националки ще играят в италианския хандбален шампионат, който
Коментари Харесай

Четири български националки ще играят в шампионата на Италия

Четири български националки ще играят в италианския хандбален шампионат, който стартира през днешния ден (12 септември). Три отбора ще разполагат с български състезателки в съставите си за идните борби в Серия А.

Носителят на седем шампионски трофеи и шест Купи на Италия Джоми (Салерно) си обезпечи услугите на две състезателки от българския отличник Бъки – Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова. Двете са в Салерно от началото на месец август, а от 17 август водят пълноценна подготовка с тима, който обичайно си е сложил високи цели –титла, Купа на страната, Суперкупа и положително показване в шампионата на EHF Европейска купа. В първия кръг Джоми (Салерно) ще одобри Каса Рурале (Понтиния). Лидия Ковачева ще пропусне тази среща поради лек проблем в адукторите, само че Мадлен Тодорова ще бъде разполагаем на треньорката Лаура Аврам.

Състезателка на Бъки ще има и тима на Гуериере (Мало) – нов член на Серия А. Това е вратарката Ивон Дюлгерова. Те се причисли към състава на треньора Диего Менин и ще се опита да помогне на отбора да резервира мястото си в елита на италианския женски хандбал. В първия кръг " войните от Мало “ ще одобряват вкъщи тима на Сантарели (Чинголи).

В италианската Серия А ще продължи да играе и Маринела Панайотова. Възпитаничката на Хасково смени досегашния си тим Механик Систем (Одерзо) и през новия сезон ще носи екипа на Ариосто (Ферара), в който до преди няколко сезона се състезаваше друга българска националка – Нели Добрева. На старта Панайотова и Ариосто ще гостуват на Апелативен съд Лайф Стайл Хандбал (Ериче).

В Серия А – Берета ще вземат участие 13 тима.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР