Честването на 142 години от Освобождението на България от османско

...
Честването на 142 години от Освобождението на България от османско
Коментари Харесай

Честването на Трети март в Ловеч започна с пищен концерт

Честването на 142 години от Освобождението на България от османско робство в Ловеч стартира на 02.03.2020 година вечерта с обилен празничен концерт на Общински духов оркестър и другари, наименуван „ Moя България “.

Събитието се състоя в препълнения салон на Драматичен спектакъл – Ловеч. Гост на концерта бе известният артист и артист Руслан Мъйнов, който извърши няколко родолюбиви песни.

Духовият оркестър и мажоретките на Тотко Рогашки бяха в центъра на спектакъла. Заедно с останалите участници те се бяха постарали да показват Отечеството посредством разнородни песни, танци, рецитал и театрализирани фрагменти, както и с богата мултимедия. За първи път пред публиката бе изпълненен „ Ловеч марш “ от съветската композиторката Мария Вохина, писан тогава и отдаден на борбата край Ловеч.

Сред изпълнителите бяха децата от ДГ „ 1 юни “, възпитаници от СУ „ Св. Климент Охридски “ и ПЕГ „ Екзарх Йосиф Първи “, РК „ В.Левски “ при НД „ Традиция “, ТФ „ Слънце “ и Илина Рогашка.

След концерта зад сцената да поздрави изпълнителите отиде персонално кметът Корнелия Маринова, която изрази възторга си от видяното.

На 3 март от 10.00 ч. стартира панихида за починалите и поднасяне на венци и цветя на Паметника на починалите ловчалии в храма „ Св. Троица “, а от 11.00 ч. е тържествена гала по поднасяне на венци и цветя и боен обред на Белия монумент в парк „ Стратеш “. С огромен интерес се чака възстановка на РК „ В. Левски “ при НД „ Традиция “, която ще показа „ Връчване на Самарското знаме на българското опълчение “. Това ще стане на пл. „ Тодор Кирков “ от 16:00 ч.

Празнични събития има и в селата от общината, за които ще съобщим по-късно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР