Честото пищене или шум в ушите не бива да се

...
Честото пищене или шум в ушите не бива да се
Коментари Харесай

Шумът в ушите е сериозен симптом, за който трябва да внимавате

Честото „ пищене ” или звук в ушите не трябва да се подценява. Това нормално е знак за поредност и освен това съществени здравословни проблеми.
На тази тематика е отдадена научна обява във в. „ Експрес ”. Тя цитира мненията на американски откриватели. Учените са открили, че звъненето в ушите - звук в ушите – е сигурен знак за неналичието на витамин В12 в организма.

Това е водоразтворим витамин, именуван още кобаламин. Той освен дава отговор за действието на нервната система, само че взе участие в производството на червени кръвни кафези и ДНК.
Според специалисти В12 е нужен и за производството на миелин - защитната и изолираща обвивка, която обкръжава нервите. Липсата на витамин А води до утежняване на връзката сред нервите, което може да способства за звук в ушите.
Дефицитът на В12 може също да аргументи изтръпване на ръцете и краката, мускулна уязвимост и загуба на рефлекси. По-рано стана известно, че дебелият и почервенял език може също да е симптом на дефицит на витамин В12, неналичието на който усилва риска от злокачествена анемия и намаляване на имунитета.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР