Често, когато не сме в настроение, посягаме към нещо сладичко.

...
Често, когато не сме в настроение, посягаме към нещо сладичко.
Коментари Харесай

Точната рецепта за шоколад и щастие

Често, когато не сме в въодушевление, посягаме към нещо сладичко. Шоколадът от дълго време се е потвърдил като антидепресант и учените нямат две отзиви по въпроса. Необходими са единствено няколко значими разяснения.
 Кофеин, кафе, чай, шоколад и какви са изгодите от тях
Как работи кофеинът, откакто попадне в тялото ни

Ободряващото деяние на чаша с кафе

Според корейски откриватели от Seoul National University, хората, които употребяват по 30 г 85% естествен шоколад дневно, са по-щастливи от тези, които избират с по-малко наличие на какао или изобщо не ядат шоколад.

Този позитивен резултат върху настроението се дължи на  промени в чревната флора , които настъпват в резултат на високото наличие на какао в черния шоколад, настояват учените.
 Снимка 556636

И това е още една основна причина да предпочетем точно него, като се изключи че съдържа по-малко захар, мазнини и добавки като палмово масло да вземем за пример, предава.

Какаото пък е богато на фибри, желязо и фитохимикали - мощни химични съединения, които укрепват имунната система и понижават риска от болести като рак, деменция, артрит, сърдечни болести и инсулт. Затова колкото повече е то, толкоз по-добре.

Това не е първото проучване, което показва позитивния резултат на натуралния шоколад върху настроението, само че за пръв път се подчертава върху ежедневната му консумация и въздействието върху физиологичното и психическото положение.
 Коронавирусът, натуралният шоколад, зеленият чай и резултатът им в битката с COVID-19
Зелен чай и естествен шоколад против COVID-19

Как му въздействат

А на нас не ни би трябвало повече, с цел да се заредим още през днешния ден с няколко натурални шоколада - към този момент си имаме съвършеното опрощение. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР