Червеният цвят винаги е събуждал палави асоциации за мъжете. Но

...
Червеният цвят винаги е събуждал палави асоциации за мъжете. Но
Коментари Харесай

Няма да повярвате: Ето защо червеният маникюр подлудява мъжете

Червеният цвят постоянно е събуждал палави асоциации за мъжете. Но за какво тъкмо маникюрът в този огнен цвят ги възбужда толкоз доста? Истината е, че има символика и прикрит смисъл.

Началото на наклонността с аления маникюр е сложена още в Древен Египет от Нефертити и Клеопатра. И двете предпочитали кървавочервения цвят и рубинените нюанси, тъй като били симптом за кралски генезис. А ноктите на фараоните били оцветявани с къна в процеса на мумифициране и това символизирало силата, с която влизат в задгробния живот. 

Династията Мин в Китай пък е учредител на изкуствените дълги нокти, които също били боядисвани в червен цвят. Подобен маникюр имали единствено жените-благороднички, тъй като по този метод те показали, че не упражняват физически труд. 

 червен маникюр, жена, роза

И по този начин аленият маникюр си проправя път през вековете и се постанова като типичен и до ден сегашен. През 20-те години на ХХ в. на пазара се появява първият червен лак за нокти, а до този миг дамите, изключително в Съединени американски щати, лакирали ноктите си с алена автомобилна багра. 

По време на Втората международна война пък дамите били вербувани да вземат участие в основаването самолети, танкове и муниции и тогава навлиза бунтарският жанр - комбинацията от мъжки, работен гащеризон и алено червило, само че даже и тогава не се отказвали от аления маникюр, който е бил черешката на тортата. По това време лакът за нокти към момента е бил първокласен продукт и въпреки всичко не всички можели да си го разрешат. 

 червен маникюр

След края на войната обаче цената му става налична за всички. През 60-те години акрилните червени лакове за нокти добуват голяма известност. Червеният маниккюр обаче останал знак на дамите, които спадали към групата на бохемите, работническата класа избирала по-обикновени и естествени тонове. 
                             

През 80-те маникюрите в ярки цветове навлизат в света на модата, само че аленото продължава да бъде един от най-предпочитаните.

 

Още от началото на века до ден сегашен аленият маникюр продължава да е обичан на дамите по света и се е трансформирал във безконечна класика. Днес дамите обичат всички нюанси на аленото и самоуверено опитват с него, а мъжете постоянно са привлечени от класическия червен маникюр. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР