Черногорският телевизионен канал Н1 предава репортажи от протеста в Цетине.

...
Черногорският телевизионен канал Н1 предава репортажи от протеста в Цетине.
Коментари Харесай

Размириците в Цетине продължават: Протестиращи нападнаха екипа на телевизия Н1

Черногорският ефирен канал Н1 предава репортажи от митинга в Цетине. Репортерът на канала Александра Тол Ружич направи директно предаване, с цел да покаже обстановката в остарялата столица на Черна гора.
Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите. Те се разпръснаха по улиците, само че по-късно нападнаха с камъни екипа на H1, предава " Виести ".
Веднага след церемонията сръбският патриарх Порфирий и новоположеният митрополит Йоаникий са изхвърчали с хеликоптер към Подгорица, съгласно локални медии.
По-рано " Виести " писа, че митрополит Йоаникий е бил посрещнат с възторжени възгласи УВладико, соколе!Ф край Цетинския манастир.
Епископът на Черногорската православна черква Борис Бойович сподели пред РТВ Цетине, че " протичащото се в Цетине - гордия град на героите, е окупация ".
" Цетине изпрати ясно обръщение. Черногорците осъзнаха, че доста неща ще се трансформират, когато става въпрос за връзките сред страната, народа и Сръбската православна черква в Черна гора ".
УТук не е Сърбия!Ф е мотото на протестиращите.
Напрежението в Цетине към този момент не е овлядано, има ранени - и измежду служителите на реда, и измежду протестиращите, броят им по непотвърдени данни е 14.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР