Черно море е стратегически важно за НАТО, каза генералният секретар

...
Черно море е стратегически важно за НАТО, каза генералният секретар
Коментари Харесай

Столтенберг: Черно море е стратегически важно за НАТО

Черно море е стратегически значимо за НАТО, сподели генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при идването си за присъединяване в съвещание на Съвета на Европейски Съюз, отдадено на въпросите на защитата.

Той означи, че по-голямата част от силите на алианса, ситуирани по източните граници, са под командване на Съединени американски щати, Англия или Канада и това е израз на евроатлантическото взаимоотношение в региона на сигурността.

Решени сме да защитим всеки съдружник, в това число на изток, добави Столтенберг.

По неговите думи НАТО пази всички страни по източните граници, които директно страдат от дейностите на Беларус с мигрантите. Той добави, че НАТО ще остане основата на европейската сигурност.

Столтенберг дефинира известията за съветските тествания на противоспътниково оръжие като безотговорна активност, която заплашва сигурността на Международната галактическа станция и на китайска станция в околоземна орбита.

Това визира всички и демонстрира, че Русия развива качества за заличаване на средства, от които зависи всекидневието на Земята, уточни генералният секретар, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР