Черният депът е най-дългоочакваният ден от годината за потребителите по

...
Черният депът е най-дългоочакваният ден от годината за потребителите по
Коментари Харесай

Откъде идва името на Черния петък

Черният депът е най-дългоочакваният ден от годината за потребителите по целия свят. Отвсякъде валят всевъзможни предложения " за без пари ", а поради пандемията паниката се трансферира от физическите в онлайн магазините.
 Черен петък 2022 и пет трика, с цел да извлечем максимума от пониженията
5 трика, с цел да извлечем максимума от Черния петък

Масовата нервност по извършването на покупки стартира

И до момента в който основателно можем да търсим произхода на въпросните понижения в Съединени американски щати, предколедните разпродажби към този момент са на всички места. Но по какъв начин стартира всичко? Ето няколко обстоятелството, които дават отговор на въпроса.

Какво е Черен петък

Това е комерсиално събитие с промоции, което се организира в деня след американския празник Ден на благодарността (пада се в последния четвъртък на ноември).
 Снимка 505631

Терминология

Терминът Черен петък се употребява за първи път през септември 1869 година По това време Джей Гулд и Джеймс Фиск се пробват да завладяват пазара на злато на Нюйоркската фондова борса. Те обаче не съумяват, а фондовият пазар се срутва.

Терминът " на черно " в действителност значи " да печеля ". Следователно черен петък е, когато магазините минават от " на алено " (което значи в дълг), към " на черно ".

Истинска история

Истинската история зад Черния петък в действителност е, че през 50-те години полицията във Филаделфия стартира да назовава деня след Деня на благодарността " черния петък " в отговор на тълпите от хора и големите тапи, породени от началото на коледното извършване на покупки, написа Stars Insider.
 Снимка 505630

Инциденти

Черният петък е прочут с огромния брой произшествия, породени от хаоса. През 2008 година 34-годишен мъж е стъпкан до гибел, когато навалица от 2000 души, се пробва да влезе едновременно през вратата на магазин в Ню Йорк. Ранени са още 11 души.

Как го вършат англичаните

Докато жителите на Англия назовават Черния петък просто още един " американизъм ", напоследък продажбите през този ден там се усилват доста.

Как го вършат мексиканците

В Мексико Черният петък се назовава " El Buen Fin " (добър уикенд). Съществува от 2011 година и се пада в дните, предхождащи честването на Мексиканската гражданска война, която постоянно се чества в понеделник.

Как го вършат в  Панама

В Панама уикендът на Черния петък в действителност е изместен през септември, с цел да се усилят продажбите през този интервал.
 Снимка 554945

Как го вършат в  Норвегия

В скандинавската страна Черният петък към този момент е категоризиран като " най-важния ден за извършване на покупки ".

Как го вършат колумбийците

В Колумбия има повече от един Черен петък. Въпреки че пазарят в деня след американския Ден на благодарността, те имат и други сходни дни през годината, един от които се пада през май.
анкета
Ще се възползвате ли от отстъпките на Black Friday?
Да, постоянно си намирам нещо преференциално Да, само че единствено онлайн Не, това е машинация Не, ще очаквам пониженията по Коледа
Да, постоянно си намирам нещо преференциално

Да, само че единствено онлайн

Не, това е машинация

Не, ще очаквам пониженията по Коледа

Как го вършат в  Ирландия

В Ирландия Черният петък се трансформира в необикновено печеливш ден както за притежателите на магазини, по този начин и за купувачите поради огромните отстъпки.

Тълпите и пандемията

Нетърпеливостта на купувачите може да докара до нежелано скупчване на тълпи. През 2020, 2021 година и актуалната 2022 година търговците откриха решения като онлайн продажби или удължение на промоциите на Черния петък до седмица или даже до цялостен месец.
 Снимка 554946

Най-доходоносният ден

Противно на това, което може би си мислим, Черният петък не е най-печелившият ден за търговците в Съединени американски щати. Въпреки това, събитието генерира в действителност огромен оборот. През 2017 година единствено в Щатите търговците осъществят облаги на стойност 7,9 милиарда $.

Продукти

През последните години наподобява, че софтуерните продукти са най-продаваните артикули на Черния петък. Това важи изключително при онлайн извършването на покупки.
 Черен петък 2022 и пет трика, с цел да извлечем максимума от пониженията
5 трика, с цел да извлечем максимума от Черния петък

Масовата нервност по извършването на покупки стартира

Най-евтините артикули...

Широко публикуван мит, поддържан от притежателите на магазини, е, че промоциите, предлагани на Черния петък, постоянно ще бъдат най-хубавите през годината.

Докато междинната цена на продуктите на този ден може и да е по-ниска, някои продукти могат да бъдат по-евтини по друго време на годината. Всичко зависи от търсенето и предлагането, както и от законите на всяка страна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР