Черни знамена, клаксони и ковчези, качени на трактори. Гръцки фермери

...
Черни знамена, клаксони и ковчези, качени на трактори. Гръцки фермери
Коментари Харесай

Фермерите в Гърция са недоволни от нелоялната конкуренция на страни извън ЕС

Черни флагове, клаксони и ковчези, качени на трактори. Гръцки фермери излязоха на митинг по улиците на Солун с претенции за по-високи приходи и финансова помощ. Стотици производители с тракторите си се насочиха към павилиона на ЕЛЕКСПО, където се организира интернационалното ревю Агротика. Техните претенции си наподобяват с тези на европейските им сътрудници. Те настояват, че намаляването на дотациите, бързото повишаване на индустриалните разноски и нелоялната конкуренция от страни отвън Европейски Съюз унищожават бранша.
Чуваме Европейският съюз да приказва за своя " зелен дневен ред ", само че в това време виждаме на практика безграничен импорт от трети страни, без никакъв надзор. Например картофи от Египет, за които не знаем по какъв начин са създадени. Виждаме домати от Тунис, чесън и лимони от Турция... Стане ли въпрос за търговия, в Гърция се ползват двойни стандарти.
Диамантис Диамантопулос – ръководител на асоциацията на фермерите в Серес
Въображаемите и съзнателно начертани линии сред обществените групи би трябвало да бъдат отстранени в един миг. Тук сме с концепцията да се превърнем в китайската стена, на фронт на съпротивата, тъй като повишението на цените - от нивите до рафтовете в магазините - убива нас, производителите, и вас, потребителите.
Янис Панагис – заместник-председател на асоциацията на фермерите в Серес

Мобилизацията на гръцките фермери ще продължи до края на селскостопанското ревю в Солун, което завършва в неделя. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР