Вече са обявени седем конкурса, а през май предстоят още

...
Вече са обявени седем конкурса, а през май предстоят още
Коментари Харесай

7 конкурса за болнични шефове вече са обявени, Пирогов ще има нов директор в края на май


Вече са оповестени седем състезанието, а през май предстоят още три - за болница " Иван Рилски " и за профилираните лечебни заведения по ендокринология и по ортопедия.

Кондева сподели, че е решила да не уволнява шефа на " Пирогов " Валентин Димитров, с цел да не дестабилизира болничното заведение, до момента в който тече състезанието за нов началник. Договорът на доктор Димитров изтича в края на април. 

Болница " Пирогов " е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема над 200 000 случаи на неотложност от цялата страна и поддържа структури, които нямат опция в България. Лечебното заведение извършва без просрочие заплащанията си за заплати към всички 2400 чиновници.

Служебната здравна министърка разяснява и тематиката с коклюша, както и решението да не бъде оповестена изключителна епидемиологична конюнктура.

 

" Обществото към момента е доста сензитивно след COVID-19 на тематики като пандемия, зараза и по тази причина ние доста внимаваме какви послания ще дадем към това общество. За нас е значимо хората да бъдат осведомени за коклюша, за признаците, за вероятните затруднения. Но никога не желаеме и работим в посока да не се всява суматоха измежду популацията ", уточни доктор Кондева.

Тя напомни, че коклюшът не е ново заболяване, а епидемиолозите години наред го следят.

" Последният по-сериозен пик е през 2009 година. През 3 до 5 години се следи наклонност на повишаване, само че не в тези размери, в които се следи сега. От лятото 2023 година се следи доста повишаване на броя на случаите в доста от страните в Европа ", сподели още здравната министърка.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР