Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с геноцидните

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с геноцидните
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с геноцидните си методи

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е достигнал такова равнище с геноцидните си способи, което даже би предиздвикало и Хитлер да ревнува.

Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в неделя, представен от Анадолската организация.

" Възможно ли е да погледнем какво е предизвикал Израел на народа на Газа в продължение на месеци и да забележим, че е законно Израел да бомбардира лечебни заведения, да убива деца, да потиска цивилни и да обрича почтени хора на апетит, жадност и липса на медикаменти под разнообразни извинения? Какво е правил Хитлер в предишното? Той потискаше и убиваше хора в концентрационните лагери ", посочи Ердоган в изявление за гръцкия вестник Kathimerini.

Според турския президент правата и свободите на хората в Газа, изключително правото им на живот, са били нарушени.
 Съединени американски щати призна, че Израел може и да е в нарушаване на интернационалното право
Съединени американски щати призна, че Израел може и да е в нарушаване на интернационалното право

В моментите, в които Израел е употребявал оръжия, предоставени от Съединени американски щати

" Ние пазиме техните права. Ние пазиме мира. Израел, въпреки това, продължава неразумно да нарушава резолюциите на Организация на обединените нации, интернационалното право и правата на индивида ", добави той.

По думите му палестинската опозиция не би била нужна, в случай че имаше " суверенна, самостоятелна, географски интегрирана страна Палестина, в границите от 1967 година, със столица Източен Йерусалим ".

Също по този начин Ердоган напомни поръчката на " Хамас ", че в случай че Палестина бъде приета за страна, то групировката ще разпусне въоръженото си крило и ще продължи като политическа партия.

Решение, учредено на две страни, е ефикасен метод за обезпечаване на дълготраен и резистентен мир, уверен е Ердоган. По думите му " Хамас " се е съгласила на съглашение за преустановяване на огъня, само че Израел не желал помирение, тъй като желал да окупира цяла Газа.

" Жестокостта и клането не престават. Продължаваме да се стремим към решение. Тези, които поддържат Израел, би трябвало да премислят всички тези събития и да бъдат на страната, която пази мира и спокойствието с възприятие за историческа отговорност ", добави турският президент.
 Организация на обединените нации даде зелен сигнал за Палестина
Организация на обединените нации даде зелен сигнал за Палестина

Съединени американски щати желаят гаранции за сигурността на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР