Волчанск и всички точки на северния граничен район на Харковска

...
Волчанск и всички точки на северния граничен район на Харковска
Коментари Харесай

Руснаците влезли във Волчанск, там остават до 500 цивилни

Волчанск и всички точки на северния граничен регион на Харковска област са под противников обстрел съвсем непрекъснато.

Главнокомандващия Олександър Сирски също дефинира обстановката в Харковска област като " значително обострена ", само че твърди, че украинските войски знаят проектите на врага и реагират гъвкаво на дейностите му. 

" Противникът продължава да навлиза в дълбочина на нашата територия. Нашите бойци отблъснаха 13 противников офанзиви в посока Купянск главната задача е стабилизирането на фронтовата линия ", са думите на ръководителя на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов , представен от УНИАН.

Обстрелът по спокойно население и инфраструктура продължава към този момент втори ден, откакто съветската войска . От през вчерашния ден непрекъснато се усилва броят на масираните артилерийски и въздушни удари.

Броят на обитаемоте места, в които не престават дейните бойни дейности, се е нараснал . Волчанск, Липци и всички точки на северната граница са под обстрел на съперника съвсем непрекъснато. Вчера, което до този миг не е доказано от Киев. 
 DeepState: Руските сили се доближават до покрайнините на Волчанск и се пробват да се укрепят Обновена
DeepState: Руските сили се доближават до покрайнините на Волчанск и се пробват да се укрепят

Тревожни вести от фронта

Синегубов акцентира още, че евакуацията на цивилното население не стопира. Според Олег Синегубов във Волчанск остават до 500 души . За над 4000 души.

Командирът на една от частите на украинските въоръжени сили, Денис Ярославски назовен от УНИАН, сподели, че обстановката във Волчанск е тежка. По думите му в града са почнали улични боеве.

Военният сподели, че първата линия от укрепления и мини просто не съществува. Противникът свободно навлезе в сивата зона по цялата гранична линия, която по принцип не трябваше да бъде сива.

Едновременно с това съветската войска щурмува фронта и при Часов яр и Красногоровка, Донецка област. Там също боевете са денонощни, като по покрайнините на Часов яр и самия град интензивно руснаците употребяват артилерия и дронове, споделя представителят на групировката " Хортица ".
 ISW: Русия не желае да обсажда или превземе Харков, само че има тактически триумфи
ISW: Русия не желае да обсажда или превземе Харков, само че има тактически триумфи

Кремъл желае да сътвори буферна зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР