Президентът на Палестинската администрация Махмуд Абас казва, че само Съединените

...
Президентът на Палестинската администрация Махмуд Абас казва, че само Съединените
Коментари Харесай

Палестинският президент Абас казва, че само САЩ могат да спрат атаката на Израел срещу Рафа

Президентът на Палестинската администрация Махмуд Абас споделя, че единствено Съединените щати могат да спрат Израел да нападна граничния град Рафа в Газа, добавяйки, че нападението, което той чака в границите на дни, може да принуди огромна част от палестинското население да напусне анклава.

„ Призоваваме Съединените американски щати да изискат от Израел да не продължава офанзивата против Рафа. Америка е единствената страна, която може да попречи на Израел да извърши това закононарушение “, сподели Абас на специфична среща на Световния стопански конгрес в саудитската столица Рияд в неделя.

Израел, който от седмици заплашваше да стартира тотална офанзива против града, заявявайки, че задачата му е да унищожи останалите батальони на Хамас там, ускори въздушните офанзиви против Рафа предходната седмица.

Западните страни, в това число най-близкият съдружник на Израел Съединени американски щати, го умоляваха да се въздържа от нахлуване против южния град, който граничи с египетската граница и приютява повече от милион палестинци,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР